Zapekané morčacie stehno

evas13 - fotkaevas13, 30. januára 2010
Zapekané morčacie stehno
Foto: evas13

Keď som vylúčila bravčové a hovädzie mäso zo svojho jedálnička, hľadala som aj iné alternatívy ako sú kuracie a morčacie prsíčka. Jeden som Zobraziť celý popisKeď som vylúčila bravčové a hovädzie mäso zo svojho jedálnička, hľadala som aj iné alternatívy ako sú kuracie a morčacie prsíčka. Jeden som našla v kalendári a používam ho už bez zmeny. Vyhovuje mi recept, ktorý bol v kalendári. Prajem dobrú chuť.

4
porcie
30-40 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
150 g
500 g
2 ks
1 ks
2 strúčiky
200 ml
1 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na hrubšie pásiky o veľkosti 8x3 cm, posolíme, okoreníme a obalíme plátkami slaniny. Na rozohriatom oleji opečieme z každej strany, prikryjeme a vo vlastnej šťave dusíme 20 minút.

  2. 2

    Do vymastenej zapekacej misy vložíme očistené uvarené zemniaky nakrájané na štvrťky, posypeme nasekaným timianom/ môže byť aj sušený/, cubuľu nakrajanou na osminky, paprika nakrájaná na kocky, cesnak nakrájaný na plátky, osolíme, polejeme 1 dl oleja a premiesame a na vrch pridáme opečené a podusené mäso. Zapekáme 15 minút

  3. 3

    Smotanu rozšľaháme s mletou paprikou, postrúhaným syrom, vylejeme na mäso, vložíme do rúry a ešte 10 minút zapekáme.

Diskusia k receptu

martunka
Ešte som len hľadala niečo z morčacieho stehna ,vidí sa mi dobré hlavne preto, že sú tam zemiaky varené v šupke. Urobím a pošlem ako to dopadlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia