Foto: evas13
Keď som vylúčila bravčové a hovädzie mäso zo svojho jedálnička, hľadala som aj iné alternatívy ako sú kuracie a morčacie prsíčka. Jeden som Zobraziť celý popisKeď som vylúčila bravčové a hovädzie mäso zo svojho jedálnička, hľadala som aj iné alternatívy ako sú kuracie a morčacie prsíčka. Jeden som našla v kalendári a používam ho už bez zmeny. Vyhovuje mi recept, ktorý bol v kalendári. Prajem dobrú chuť.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na hrubšie pásiky o veľkosti 8x3 cm, posolíme, okoreníme a obalíme plátkami slaniny. Na rozohriatom oleji opečieme z každej strany, prikryjeme a vo vlastnej šťave dusíme 20 minút.
- 2
Do vymastenej zapekacej misy vložíme očistené uvarené zemniaky nakrájané na štvrťky, posypeme nasekaným timianom/ môže byť aj sušený/, cubuľu nakrajanou na osminky, paprika nakrájaná na kocky, cesnak nakrájaný na plátky, osolíme, polejeme 1 dl oleja a premiesame a na vrch pridáme opečené a podusené mäso. Zapekáme 15 minút
- 3
Smotanu rozšľaháme s mletou paprikou, postrúhaným syrom, vylejeme na mäso, vložíme do rúry a ešte 10 minút zapekáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu