Plnené šunkové batôžky

avanka - bez fotkyavanka, 29. januára 2010
Plnené šunkové batôžky
Foto: avanka

Vynikajúce jedlo, ktorého príprava je variabilná, namiesto vyprážania zapekanie, do plnky si môžete dať, čo len chcete, a vždy chutí...

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 plátkov
3 plátky
150 g
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    šunku si rozložíme na kuchynskú linku, ja som použila obdĺžnikovú, na ňu dáme plátok syra a opäť plátok šunky.

  2. 2

    na troške oleja si podusíme na plátky pokrájané šampiňóny, keď sú skoro hotové, pridáme k nim na plátky pokrájaný cesnak, chvíločku podusíme, aby sa odparila šťava a necháme vychladnúť. Na predpripravenú šunku so syrom lyžičkou poukladáme kôpky plnky, zvinieme, zopneme špáradlom.

  3. 3

    Každý batôžtek obalíme v osolenom rozšľahanom vajíčku a strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji. Podávame so zemiakmi a kečupom alebo tatárskou omáčkou....

Diskusia k receptu

korbacik
... tak toto určite vyskúšam. Šunku, syr a šampiňóny môžem aj o polnoci a spolu je to ešte lepšie. Ukladám a už sa teším....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia