Smotanové zemiaky

redakcia - fotkaredakcia, 29. januára 2010
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Rúru si vopred zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Zemiaky umyjeme (staršie ošúpeme) a nakrájame na ľubovoľnú veľkosť a tvary. Vložíme ich do pekáča alebo zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme najlepšie olivovým olejom a poriadne premiešame.

  2. 2

    Okorenené zemiaky dáme do rozpálenej rúry asi na 10 minút. Občas ich môžeme premiešať. Keď zemiaky začínajú chytať zlatistú farbu, zalejeme ich 2/3 smotany, premiešame, poukladáme na ne plátkový syr alebo ich posypeme strúhaným syrom.

  3. 3

    Polejeme zvyškom smotany a dáme dopiecť do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia