Foto: evas13
Recept som dostala od svojej kolegyni v roku 1999 a pokladám ho za najlepší kolačik, lebo milujem jednoduchosť a tento sa mi zdá Zobraziť celý popisRecept som dostala od svojej kolegyni v roku 1999 a pokladám ho za najlepší kolačik, lebo milujem jednoduchosť a tento sa mi zdá jednoduchý. Rokmi som si ho prilepšila, alebo zmenila/ pridávam tam aj ražnú múku a cukor dávam aj trstinový nakoľko je menej sladký a ja mám doma diabetika/. Receptúra je pôvodná a v lomítku je ako ho pripravujem ja. Raz som mala doma dlhšie tvaroh, tak som aj ten tam pridala namiesto orechov. Koláčik bol výborný.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Na suchý plech dáme alobal, vymastíme ho a uložíme naň postrúhané jablká, posypeme cukrom /dávam med a niekedy, keď sú jablká moc sladké tak nič/, orieškami, bohate posypem škoricou/pomáha pri cukrovke/,hrozienka a vanilkový cukor.
- 2
Vajcia vymiešame s cukrom/ja dávam iba 150g kryštál+150g trstinový/ do penista, najlepšie mixérom. Potom pridáme olej po lyžiciach a potom horúcu vodu tiež po lyžiciach. Za stáleho miešania pridáme preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva/polohrubu dám 150g a ražnú 100g/. Cestom zalejem pripravené jablká a pečiem 35-45 minút na 180-200 stup. C.
- 3
Upečený koláč prevrátim na dosku/tácku/, stiahnem alobal a nechám vychladnúť. Polejem čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu