Diabolské mäso so zemiakovými plackami

maarianna - fotkamaarianna, 1. februára 2010
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
1 ks
0,5 dl
1 ks
3 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osušíme prudko opražíme na oleji osolíme okoreníme premiešame a vyberieme. Vo výpeku speníme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme prúžky papriky pokrájaný rajčiak, feferónku, pridáme opražené mäso a na miernom ohni dusíme do mäkka.

  2. 2

    placky urobíme z olúpanych postrúhaných zemiakov pridáme mlieko, vajce, múku koreniny premiešame a osolíme. Na rozpálenom oleji tvarujeme menšie placky opečieme z oboch strán.

Diskusia k receptu

torticka
Ja mlieko do placiek nedávam, ale skúsim. Toto mám veľmi rada a ešte keď to tak dobre štípe. Neskôr to štípe ešte raz. Toto som robila aj s bravčovou pečienkou.
petulka1
aj my mame toto jedlo radi, ale ja skoro do hotoveho maska pridam aj kecup a je to mnam :-)