Polievka kapusto-rajčinová podľa mňa

bozulka - fotkabozulka, 29. januára 2010
Polievka kapusto-rajčinová podľa mňa
Foto: bozulka

Suroviny

1 ks
330 g
ks
2-3 lyžice
1-2 lyžice
2 ks/kocky
2 strúčiky
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Na tenké pružky nakrájanú kapustu dáme do hrnca s vriacou vodou,trošku osolíme a pridáme aj na kostičky nakrájanú cibuľu/surovú/.Pridáme koreniny a povaríme asi 15-20 min.Z oleja a hl.múky si urobíme zápražku/možeme orestovať aj 1 strúčik cesnaku,druhý dáme až pred dokončením jedla/

  2. 2

    Ja nerobím hustú tak netreba ju riediť vodou a nalejem do kausty,pridám rajčinový ptretlak,cukor, slepačí bujon a nechám povariť asi 10 min.Potom ešte dochutim podľa potreby a našej chuti.Ja mám rada pikantné. Na ozdobu aj pre chuť po vypnutí pridávam zelerovu vňaťku. Zatial každému chutila.

Diskusia k receptu

evas13
Takúto robila aj moja maminka a nigdy mi to nechutilo. Asi ju teraz spravím, možno sa mi chute pretočili. Ďakujem
bozulka
Milá Evas,dúfam,že áno! Ja som tiež nemala rada kopu roznych jedál ,ako napriklad morské plody,slimáky a keď si spomeniem na moje prvé ochutnanie olív-no strašné a teraz všetko doslova milujem.Ako malá som priam neznášala chrenovú omáčku a dnes si ju celkom rada dám.
Ja mám takú skúsenosť,keď sa jedlo podá na správnom mieste a v správny čas všetko može byť úplne nové.
Tak s chuťou dotoho !!!
58vlasta
Ešte lepšia je táto polievka, keď sa najprv orestuje cibuľa s cesnakom na oleji, potom do toho kapustu trochu popražiť a lyžicu múky a zaliať vodou a potom ostatné suroviny a prísady. Tiež pridávam štipku mletého čili. Keď som bola malá, tak som strašne veľa jedál nemala rada, teraz by som povedala, že som všežravec...Fuj, aké hnusné slovo, ale čo už, keď je to tak?
bozulka
To je vporiadku,ja to robim tak ako som popísala,keď sa cibuľka orestuje už to má inú chuť a mne to po skusenostiach chutí takto .Ináč sa nápadom nebránim,
oblizprst
Moja mamina pridávala do takýchto jedál ( teda rajčinovej kapusty, boršču, rajčinovej polievky a omáčky) aj štipku mletej škorice. Je to veľmi zaujímavá chuť, ja to zbožňujem a robím to tiež tak.
bozulka
Suhlasim,ved moznosti su velmi siroke.Recepty,ktore uvadzam su vlastne zakladne a pridane suroviny a hlavne koreniny pridavam podla momentalnej nalady,ale vzdy musi mat jedlo aspon naznak pikantnosti.
Moj syn vzdy hovoril - maminka chili da aj do torty.I ked ktovie.....?
bozulka
Milý js9mxd,uf ,to je skratka ako hrom! Žiadny problém každý podľa svojej chuti ,je to dobré aj s uvarenými krkami napríklad z morky/ tam je viac mäsa/ ja ju varím tak ako som uviedla len so slepačím bujónom.Keď dám mäso je to už o niečom inom .
58vlasta
Pre js9mxd - keď si do tejto kapusty pridá menej vývaru a trošku viac múky, tak dostane prívarok ,,paradajková kapusta" a do toho robím mäsové guľky a s chlebom.
bozulka
Niečo podobné robím aj ja,ale to je už o niečom inom.
bambulenka
hm kazdemu podla chuti aj ja robim takuto a chuti mi ale pridam si viac cohosi paliveho tiez mam rada pikantne
bozulka
@bambulenka ,máš pravdu ja pridávam ešte trošku/malú lyžičku/ pálivej čili omáčky a potom som spokojná.Ale ako píšeš každému podľa jeho chuti ja nemám rada fádne jedlá...ako hovorieval herec starý pan Štěpánek ...Keď bolo jedlo "jemné chuti"...nestálo zanič.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia