Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Syrovo-šampiňónovo-cukinový špíz v zemiakovom cestíčku
Chutné a jednoduché jedlo, ktoré pripraví úplne každý.
Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...
Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami
Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...
Jahody s mätovým karamelom a čokoládovou smotanou
Niečo úžasné! Opäť inšpirácia od českých kuchárov Kluci v akci.
Jahodová omáčka s medovkovým tvarohom
Jedna inšpirácia od skvelých českých kuchárov - Kluci v akci.
Jahodová bublanina
Recept vhodný na nedeľné posedenie. Okrem jahôd je možné použiť maliny, čerešne, višne...
Cesnakovo-cibuľové kura
Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...
Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008
Komunistický miláčik
Tí, ktorí túto dobu zažili, si určite pamätajú tú neopakovateľnú chuť. Náhodou som prišla...
Gaštanové pyré
Jedinečný jesenný dezert! A je naozaj z gaštanov a nie z fazule :) ako väčšina pyré ponúkaných...
Muffiny s čokoládou a anízom
Tento recept som raz našla a vyskúšala. Aníz a drvené klinčeky muffinkám pridávajú fantastickú chuť a...
Červený kapor
Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...
Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...
Kačka so slivovicou
Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....
Kurča pre chlapov
Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...
Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...
Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.
Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...
Salašnícka šošovica s hráškom
Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...
Fazuľová nátierka
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....
Zapečené klobásy
Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...
Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...
Zelerový šalát s banánmi a orechmi
Do hrnca dáme vodu, soľ, ocot a zeler a uvaríme domäkka. V druhom hrnci...
Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...
Zaprávané držky
Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...