Foto: avanaka
Fantastickééééééééé, kto má rád biele omáčky
príprava
Postup
-
1
Očistené šampiony pokrájame na menšie kúsky. Dáme ich na panvicu a na troške oleja udusíme. Podlejeme aj trochou vody alebo vývaru z hubového bujonu. Pridáme aj 1 stručik cesnaku. Na druhej panvici si opečiem kuracie masko na cibuli. Možem ho podliať bielym vínom.
- 2
Keď sú šampiony hotove, roztavím v nich 2 alebo 3 trojuholníky syrokrému. Pridám mlieko, smotanu na varenie, upečené kuracie masko a všetko spolu nechám ešte povariť. Ak je to riedke možme pridať nastruhaný syr eidam..... Samozrejme dochutíme soľou, vegetou, ja som pridala aj polievkovu lyžicu horčice. Ak chceme možme nastruhať aj mrkvu ......
- 3
Podávame s hranolkami a ryžou. Samozrejme kto chce s knedľou, boli aj také dotazy...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nahradil som ho rýchlozrejúcim syrom. Hubový bujon je tiež zbytočný :). Sampiony som podusil na cibulke a posolil - pustili vodu a chut :)
Takze trochu ina verzia hubovej omacky. Na oleji s maslom som podusil cibulu a cesnak, pridal hnede sampiony, podlial trochou vyvaru, podusil pridal slahackovu smotanu, pridal som este kocku masla a znizil plamen a dusil do zhustnutia a nakoniec pridal na par minut nastruhany parmezan a platky panenky opecenej samostatne.