Syrovo - šampiňónová omáčka

avanaka - fotkaavanaka, 9. marca 2010
Syrovo - šampiňónová omáčka
Foto: avanaka

Fantastickééééééééé, kto má rád biele omáčky

45 minút
príprava

Suroviny

6 ks
200 g
1 l
150 ml
3 ks
1 ks
1 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené šampiony pokrájame na menšie kúsky. Dáme ich na panvicu a na troške oleja udusíme. Podlejeme aj trochou vody alebo vývaru z hubového bujonu. Pridáme aj 1 stručik cesnaku. Na druhej panvici si opečiem kuracie masko na cibuli. Možem ho podliať bielym vínom.

  2. 2

    Keď sú šampiony hotove, roztavím v nich 2 alebo 3 trojuholníky syrokrému. Pridám mlieko, smotanu na varenie, upečené kuracie masko a všetko spolu nechám ešte povariť. Ak je to riedke možme pridať nastruhaný syr eidam..... Samozrejme dochutíme soľou, vegetou, ja som pridala aj polievkovu lyžicu horčice. Ak chceme možme nastruhať aj mrkvu ......

  3. 3

    Podávame s hranolkami a ryžou. Samozrejme kto chce s knedľou, boli aj také dotazy...

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Huby, Slovenská kuchyňa, Prílohy a omáčky, Varené

Diskusia k receptu

milina
Tak tie hranolky mi k tomu nejdú, ale koľko ľudí toľko chutí.
adamochutnavac
absolutne milujem tento recept robievam ho každý druhý víkend keď mám chuť, poznám ho už dosť dlho lebo mám rád hríby :-)
bambulka51
Prečo nie,ja by som tiež radšej radšej knedľu.Veďkoľko ľudí toľko chutí...
avanaka
no hej kocky , vyskusajte s knedlou, ja by som tiez knedlu skusila, ale bohužial v Taliansku knedľa neexistuje...musim si pomôcť teda iným spôsobom....a hrnolky boli tiež dobré, tým si môžte byť isté :--
abend
Ja by som k tomu rozhodne podávala cestoviny a tých je v Taliansku nespočetné množstvo.
avanaka
Cestoviny sme už tak trochu prejedení a tu sa takéto omáčky s cestovinou nejedia.....abend...ale skús, daj vedieť...myslím že príloha je to najmenej, to si už naozaj každý zvolí čo chce...ako bolo povedané 100 ľudí 100 chutí
babidka
kludne hranolky , no a co . ja zasa nemam rada knedlu .toto jedlo mam rada aj ked som tam nikdy neskusala dat horcicu ani mrkvu . diky za tip , urcite skusim .
slnieckosom
avanaka - bolo to vynikajúce!! :-))) Vďaka za recepis, je potešujúce, že si nielen mladé a pekné žieňatko, ale aj šikovné ;-)) Držím palce :-)
avanaka
jééééé, to je milé prekvapenie...prídem z práce unavená, ani som nemala chuť pozrieť ohlášky k tomuto receptu, lebo boli skoro všetky negatívne a kukám, kukám....to som rada....mne to veľmichutilo a dalším 5 osobám, ktoré som mala na večeri tiež.......
andrejka79
avanaka,tak dnes som urobila tento recept a možem povedať,že je vynikajúci.Určite,už patrí medzi moje obľúbené.ďakujem
evilauri
Mnam mnam, vyborne...moja mala dcerka nezje teda hocico, ale tohto zjedla plny tanier :-)))
maartina
vďaka za tip na výborný obedík :) ...super, ukladám do KK
bary
Inšpiroval som sa receptom, ale som ho trošku pozmenil. Syrokrém sa postupne odúčam jesť, lebo obsahuje veľa taviacej soli, ktorá viac škodí ako je prospešná (Vid  www.stream.cz/peklonataliri/781552-peklo-na-taliri-ta...
Nahradil som ho rýchlozrejúcim syrom. Hubový bujon je tiež zbytočný :). Sampiony som podusil na cibulke a posolil - pustili vodu a chut :)
malina
Dnes jsem tento recept dělala.Trochu jsem si upravila gramáž surovin a podávala jsem s pečenými brambory.Výsledek byl výborný.
2010
Robil som dnes podobny recept, a pozriem ci ho pridam ale vidim ze na Vareche je uz hubova omacka so syrom.( Vzdy robim len na kyslo).
Takze trochu ina verzia hubovej omacky. Na oleji s maslom som podusil cibulu a cesnak, pridal hnede sampiony, podlial trochou vyvaru, podusil pridal slahackovu smotanu, pridal som este kocku masla a znizil plamen a dusil do zhustnutia a nakoniec pridal na par minut nastruhany parmezan a platky panenky opecenej samostatne.



1x haji
marticka0000
Milujem túto omáčku akurát teraz ju robím. A musím povedať, že s ryžou a hranolkami to bolo parádne 😊 aj drahy si pochvaľoval túto kombináciu takže za mňa super 🤗

Zaujímavé video z archívu TV Varecha