Jablková torta na sviatok i na piatok

jaroslava31 - bez fotkyjaroslava31, 9. marca 2010

Všetci si myslíme, že tá naša je najlepšia a aj ja si to teda môžem myslieť. Ubezpečujem Vás však, že túto sa Zobraziť celý popisVšetci si myslíme, že tá naša je najlepšia a aj ja si to teda môžem myslieť. Ubezpečujem Vás však, že túto sa oplatí vyskúšať.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 balíčka
1,5 kg
15 dkg
5 dkg
1
3 lyžice
3 lyžice
5  dkg
1/2




Postup

  1. 1

    Tortovú formu si vyložíme rozváľkaným lístkovým cestom až po okraj. Z kúpeného použijem len polovicu. Druhú odložím do mrazničky.

  2. 2

    Očistené a rozpolené jablká nastrúhame na plátky 3-5 mm, snažíme sa, aby boli rovnomerné. Z cukru urobíme karamel a vmiešame maslo. Na rozpustenú karamelovú hmotu nasypeme jablká a pod pokrývkou ich trochu podusíme. Nie dlho, aby sa nerozpadli, len trochu ich necháme zosklovatieť.

  3. 3

    V troche vody rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do jabĺk. Hneď odstavíme. Celý obsah nalejeme na pripravené lístkové cesto a zarovnáme.Niekedy posypem jemne škoricou. Posýpku urobím tradične, len ja pridávam do múky jahodový puding a posýpka sa stane trochu chrumkavejšou, ochutenejšou, proste lepšou. Stojí za vyskúšanie.

Diskusia k receptu

starka
Niečo mi tam chýba .... Kedy sa to pečie ? Len lístkové cesto, alebo všetko dohomady ?
jaroslava31
Ja to pečiem spolu, aby som sa veľmi neupracovala :), ale dá sa to piecť aj samostatne.
bozulka
Tá posýpka je dobrý nápad ,to ma ešte nenapadlo,ďakujem.
huck
kedže nemame fotografiu, nerozumiem .. potom ako pomešame puding zo Zlateho klasu do jablk , premiešame, pridame škoricu toto všetko vylejeme na pripravene listkove cesto (do formy) a potom?... Na to predpoklaam dame posypku?... Ako robite posypku? Viem že tam ide cukor, maslo, muka... rozmrvi sa to prstami , ale aky pomer surovin? Dufam ,že som to dobre pochopila a že sa nejedna o niečo ine. .Dakujem!
45katka1
Ja robim posypku-mrvenicu z detskej krupice...dam si polku masla..Hera,Palmarin..cukor krystal podla chuti a krupicu pridavam podla potreby a z kym sa mi to nemrvi...ale ten napad s pudingom je naozaj super...skusim to...
renata1
ja to robievam bez lístkoveho cesta, namiesto cesta použijem detské piškóty ktorými vyložím dno tortovej formy nato zmes udusených postruhaných jablĺk spolu s cukrom, škoricou a zlatým klasom, časť vyliať na piškóty znova piškóty a zase zmes a zakončíme to zmesou z jabĺk, dáme do chladničky stuhnúť a podávame so šľahačkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia