Všetci si myslíme, že tá naša je najlepšia a aj ja si to teda môžem myslieť. Ubezpečujem Vás však, že túto sa Zobraziť celý popisVšetci si myslíme, že tá naša je najlepšia a aj ja si to teda môžem myslieť. Ubezpečujem Vás však, že túto sa oplatí vyskúšať.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tortovú formu si vyložíme rozváľkaným lístkovým cestom až po okraj. Z kúpeného použijem len polovicu. Druhú odložím do mrazničky.
- 2
Očistené a rozpolené jablká nastrúhame na plátky 3-5 mm, snažíme sa, aby boli rovnomerné. Z cukru urobíme karamel a vmiešame maslo. Na rozpustenú karamelovú hmotu nasypeme jablká a pod pokrývkou ich trochu podusíme. Nie dlho, aby sa nerozpadli, len trochu ich necháme zosklovatieť.
- 3
V troche vody rozmiešame Zlatý klas a vlejeme do jabĺk. Hneď odstavíme. Celý obsah nalejeme na pripravené lístkové cesto a zarovnáme.Niekedy posypem jemne škoricou. Posýpku urobím tradične, len ja pridávam do múky jahodový puding a posýpka sa stane trochu chrumkavejšou, ochutenejšou, proste lepšou. Stojí za vyskúšanie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu