Koláč Ľahký vánok

arwen789 - fotkaarwen789, 10. marca 2010
Koláč Ľahký vánok
Foto: arwen789

Na tomto koláči ma zaujal jeho názov. Mám ho už dlho medzi receptami, ale nejak som sa nevedela dokopať k tomu aby som ho Zobraziť celý popisNa tomto koláči ma zaujal jeho názov. Mám ho už dlho medzi receptami, ale nejak som sa nevedela dokopať k tomu aby som ho upiekla. Nakoniec som nahovorila kamarátku a upiekli sme ho spolu a čuduj sa svete on sa nám vydaril :-) Je to naozaj skvelý koláč, ak milujete tvaroh tak ako ja, určite vám zachutí.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
300 g
1 balenie
3 PL
4 ks
8 PL
6 ks
400 g
2 PL
1 balenie
500 g
2 PL
2 ks
1 balenie
3 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a rumovou arómou vymiešame do penista. Postupne pridávame žĺtky a mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, múku premiešame s kypriacim práškom. Následne sneh a múku striedavo zľahka vmiešavame do cesta.

  2. 2

    Polovičku cesta natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta primiešame kakao a odložíme si ho. Tvarohovú plnku opatrne natrieme na biele cesto a na ňu roztrieme tmavé cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a môžme podávať.

  3. 3

    Tvarohová plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme roztlačený tvaroh a 3PL mlieka. Všetko spolu dobre premiešame.

Diskusia k receptu

mokusko
Inspiroval ma tento recept ,hned som ho vyskusala a naozaj je velmi ,velmi chutny.Casto najdem na tejto stranke nieco dobre na veceru alebo maskrtenie .Pekny vecer
verula
hm vyzera dobre a mam rada tvaroh tak si ho ulozim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia