Foto: arwen789
Na tomto koláči ma zaujal jeho názov. Mám ho už dlho medzi receptami, ale nejak som sa nevedela dokopať k tomu aby som ho Zobraziť celý popisNa tomto koláči ma zaujal jeho názov. Mám ho už dlho medzi receptami, ale nejak som sa nevedela dokopať k tomu aby som ho upiekla. Nakoniec som nahovorila kamarátku a upiekli sme ho spolu a čuduj sa svete on sa nám vydaril :-) Je to naozaj skvelý koláč, ak milujete tvaroh tak ako ja, určite vám zachutí.
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
1 balenie |
|
3 PL |
|
4 ks |
|
8 PL |
|
6 ks |
|
400 g |
|
2 PL |
|
1 balenie |
|
500 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 balenie |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a rumovou arómou vymiešame do penista. Postupne pridávame žĺtky a mlieko. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, múku premiešame s kypriacim práškom. Následne sneh a múku striedavo zľahka vmiešavame do cesta.
- 2
Polovičku cesta natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta primiešame kakao a odložíme si ho. Tvarohovú plnku opatrne natrieme na biele cesto a na ňu roztrieme tmavé cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a môžme podávať.
- 3
Tvarohová plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme roztlačený tvaroh a 3PL mlieka. Všetko spolu dobre premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu