Karfiol na sladkokyslo

kimlo - fotkakimlo, 8. marca 2010
Karfiol na sladkokyslo
Foto: kimlo

Chuťovka ku všetkému...

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
1 l
300 ml
120 g
40 g
1/2 KL
15 ks
4 ks
2 ks
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol namočíme v teplej osolenej vode a potom ho rozoberieme na ružičky. Tie vhodíme do vriacej osolenej vody s kyselinou citrónovou a varíme 7 minút. Obvarený karfiol naukladáme do pohárov a prekladáme rezancami kápie. Kto chce, môže pridať aj chilli papričku. Zalejeme nálevom uvareným z uvedených surovín, uzatvoríme a sterilizujeme 15 minút pri 85°C.

Diskusia k receptu

babinka
hladam recepty, kde nie je Deko ani nic podobne, lebo tuna to nezozeniem - tak vyskusam aj tento tvoj, lebo je bez sacharinu a dufam, ze sa nesklamem :)
jerica
teraz začala sezóna jesenného zberu karfiolu , jesenný karfiol má lepšie zaviazané ružičky preto je dobre teraz zavárať ale aj si dopriať karfiol , Tvoj recept je vyšitý na túto zeleninku a dokonca v sezóne . Keď sa servíruje a dáva na misu kyslá kombinácia je dobre zmiešať pohár karfilol iné kyslé nakladané suroviny, hostina s pečenou kačicou môže začať.:-))nezabudnúť na burčiak!
jerica
teraz začala sezóna jesenného zberu karfiolu , jesenný karfiol má lepšie zaviazané ružičky preto je dobre teraz zavárať ale aj si dopriať karfiol. Tvoj recept je vyšitý na túto zeleninku a dokonca v sezóne . Keď sa servíruje a dáva na misu kyslá kombinácia je dobre zmiešať pohár karfilol iné kyslé nakladané suroviny, hostina s pečenou kačicou môže začať.:-))nezabudnúť na burčiak!
darling34
TAK TAKTO AJ JA ZAVÁRAM KARFIOL, LEN TROCHA INY NÁLEV. JE TO DOBROTA, U NÁS VŽDY VITANA. NIELEN AKO PRÍLOHA K JEDLÁM, ALE AJ AKO OBLOHA NA MISU.
bembo
Robím niečo podobné v zostave:karfiol, alma paprika,cibuľa.Nálev:voda.cukor,ocot,bob.list,nové a čierne korenie.Nemá to chybu.
sev111
zaváram na znojemský spôsob toto ako prvé u nás domka zmizne :-)
ivan14
Taky míchám více druhů zeleniny - okurku, mrkev, růžičky karfiolu, kukuřičky, malé cibulky, řezy papriky. V rodině jest to velmi žádané.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia