Výborná štrúdľa z kyslého mlieka

milina - fotkamilina, 10. marca 2010
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
250 g
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko vymiesime dokopy a urobíme cesto ktoré necháme stáť do druhého dňa. Potom vypracujeme tri štrúdle (plnka môže byť tvarohová, maková, jablková) a dáme upiecť. Z takéhoto cesta môžeme robiť aj rožky.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

marta2341
Z tohto cesta robím slané pagáčiky - vykrojím, povrchu posypem sezamom alebo strúhaným syrom a trochu prisolím. V rúre napuchnú a sú ako z lístkového cesta
radost
z tohoto cesta robím rožky-maličké..s plnkou..
lákajú ma aj tiet záviny..možno skúsim..zatiaľ si poznačím možnosť..

Zaujímavé video z archívu TV Varecha