Recept mám od svojej mamičky- dobrej kuchárky a cukrárky,je to super bábovka,lebo je ľahko a rýchlo hotová,je to jednoduché a ľahko stráviteľné piškótové Zobraziť celý popisRecept mám od svojej mamičky- dobrej kuchárky a cukrárky,je to super bábovka,lebo je ľahko a rýchlo hotová,je to jednoduché a ľahko stráviteľné piškótové cesto,vydrží aj týždeň"ak sa nezje"z dietetického hľadiska má nízku kalorickú hodnotu,neobsahuje veľa sacharidov ani tukov.Dá sa pripraviť k raňajkám,k tomu ako nápoj biela káva alebo kakao,čaj,poobede ako rýchly múčnik ku kávičke alebo ľahká večera.Vždy sa dá ponúknuť návšteve alebo je to super "koláčik"na cesty alebo ako sladké prekvapeni
porcií
príprava
na 18O °C
Suroviny
6 ks |
|
6 polievk.lyžica |
|
6 polievk.lyžica |
|
1 čaj.lyžička |
|
1 polievk.lyžica |
|
1 polievk.lyžica |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
vajcia oddelíme bielka od žĺtkov,bielka vyšľaháme do peny so štipkou soli,pridávame postupne cukor kryštálový a žĺtka.Piškótovú hmotu vylejeme z mixéra do misy a postupne pridávame preosiatu múku so sódou bicarbónou,pomaly zamiešame varechou.aby vzniklo polotuhé cesto a nakoniec pridáme podľa chuti kakao a hrozienka. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku/môže byť aj forma na srnčí chrbát,alebo papierové košíčky na pečenie na muffiny",pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 18O °C asi pol hodinu.Po upečení necháme trocha vychladnúť a vyklopíme na plech alebo na podnos na zákusky,môžeme posypať prášk.cukrom alebo slávnostnejšie ozdobiť čokoládovou polevou,prípadne aj šľahačkou.Sladkú chuť...
Recept ukladám k mojim obľúbeným. ĎAKUJEM.