Plnený chlebík & Sedliacke fondue

janadelfi - fotkajanadelfi, 10. marca 2010
Plnený chlebík & Sedliacke fondue
Foto: janadelfi

Tento recept vymyslel herec Stanko Dančiak, ktorý ho prezentoval pred 10 rokmi v televízii a v našej rodine má stále veľký úspech... Môžete použiť Zobraziť celý popisTento recept vymyslel herec Stanko Dančiak, ktorý ho prezentoval pred 10 rokmi v televízii a v našej rodine má stále veľký úspech... Môžete použiť okrúhly chlieb jeden veľký, alebo každému členovi domácnosti menší - bosniačik - ...

15-20 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
400 ml
400 g
3 ks obdĺžničky
1 výkroj
trošku
1 PL




Postup

  1. 1

    Z pecňa chleba odkrojíme vršok, vydlabeme vnútro a zatiaľ odložíme. Slaninu - môže byť hoci aj oravská, alebo dobrá domáca - pokrájame na kostičky a opražíme na oleji do zlatista - nie do chrumkava a necháme vychladnúť. Medzitým si nakrájame papriku, najlepšie 3 farby, červenú, zelenú a žltú tiež na malé kostičky aj syr ako sa dá. Dáme do misky vychladnutú slaninu ( tuk zo slaniny si odložíme), papriku, smotanu, vegetu a všetko spolu premiešame. Tukom zo slaniny vymažeme chlebík z vnútra aj z vonku. Naplníme chlebík zmesou (nie do plna) a položíme na vymastený plech. Vedľa položíme vydlabané kúsky chleba ktoré tiež pokvapkáme tukom zo slaniny a dáme do rúry piecť.

  2. 2

    Po upečení sa malé kúsky chlebíka namáčajú do zmesi a papajú..... U nás si naberáme do malých čínskych misiek, ktoré vyjedáme malými kúskami upečeného chlebíka.... Po vychladnutí sa chlebík nakrája a popapá celý....

Diskusia k receptu

michsamant
to je ale kraaasa! teda slaninu asi nezozeniem,ale to ostatne nejako pozliepam a skusim urobit take male bochnicky :)
sandratamer
Tento recept poznám, kedysi sme ho robievali u kamarátky na grill párty. Je to delikatesa...
majka5551
Milujem tento chlebík a som rada že ho už konečne vidím aj tu na vareche. Na tomto chlebíku sa nedá nič pokaziť jedine žeby prihorel :-)) Je to delikatesa mňamky
jezibabka1
ako dobre, že som na vareche, pomaličky sa mi pozbierajú receptíky, ktoré som dlho zbierala a potom sa mi počas sťahovania stratili, tento chlebík je výborný
janadelfi
Ešte v čase nedotupnosti Internetu som rada pozerala v telke recepty, potom som čakala, kedy výdu knižne a priznám sa, že mám knihy ako Peter Novotný, Chuťovky z Markízy, Prima vařečka........ dnes je to jednoduchšie dokonca mám odložené kalendáre Gazdinka od roku 1980...... som taký malý archivár..... len keď chcem nejaký recept sa nalistujem......
evas13
Tak to musí byť naozaj dobrota. Dávam si to do mojich receptov Janka.
evusik
takéto podobné jedlo sme jedli v jednej pizérii a vždy som sa chystala, že ho spravím aj doma, ale nikdy som sa k toma nedostala. Ty si ma svojim krásnym receptom navnadila a už aj idem nato.
janadelfi
@sovka62 pod receptom @michsamant Kuracie prsia pod zemiakovou perinkou, sme rozviedli tento recept na plnený chlebík Ty si tam napísala, že ho robíš do malých tmavých žemiel - ktoré si upečieš ..... DAJ RECEPT ... Prosím.....
cistinka
Teda Jani....až mi slinky tečú....konečne som našla, čo som hľadala....toto spravím zajtra šéfovi k narodkám. Super, že si taký archivár a aj si to pekne vyfotila...beriem k sebe :-))
bozulka
Janka práve si mi "zobrala "recept.V utorok som si pozerala jednu videokazetu kde je práve tento recept a dohodli sme sa s mužom,že ho v sobotu urobím:Bolo mi aj trošku ľúto,lebo tam je ešte Stanko Dančiak zdravotne vporiadku.Tak,musím vymyskieť niečo iné.
janadelfi
@bo žulka, je mi ľúto, ale práve tento recept som spomínala 2.3. pri recepte michsamant: kuracie prsia pod zemiakovou perinkou, pozri si komentáre, koľko varecháčov robí tento Stankov chlebík... My sme ho s Majkou spravili v nedeľu spolu s Tvojou polievočkou: Kulajdou...... Iste hodíš dajaký iný receptík... ;-)
bambulka51
Je to mňamka,dávam si ho tiež do kk.Vdubnici pečú výborné veľké žemle,tiež sa na to hodia.Díky.
1andy
Skuste inu variantu tak ako to robievam ja. Kuracie prsia pokrajat na kocky, posypat gyros korenim nechat odlezat, na panvici sprudka opiec a pridat do zmesy. Toto vsetko namiesto slaninky. Robievam aj povodnu verziu ale aj tato kuracia nam velmi chuti. dobru chut.
evas13
Janka urobila som fondue a nemá to chybu. Ďaľšie hrče za ušami. Výborá pochúťka.
janadelfi
@evas13 ďakujem, tiež to u nás tak vyzerá. A keď chlebík vychladne nakrájame ho na výkroje a dojedáme aj studený.......
alzbetka2
ja to robím do žemlí-1-2 na osobu, podľa apetítu. A pridávam ešte trocha cesnaku a čierneho korenia. mňam.
tinca
@jani super, uložila som si ho, prákrát som v týchto bochníkoch jedla aj cesnačku, krásne servírovanie,chválim
bublika
jaaaaj tak toto mi pripomina moje studentske casy ked sme u kamarata na chate robievali tieto fondue pri kazdom opijasi :) dakujem za spomienku ;) robievam to velmi rada
belatrix
ten robim aj ja, je uzasny, recept mi dala svokra, ktorá ho videla v televízií.... :D
etria
Vyzerá dobre, len keby tu každí jedol a nie papkal, by bolo ešte fajn. Jak v škôlke... mäsko, papkať... bah. Kde sme...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia