Plnený chlebík & Sedliacke fondue

janadelfi - fotkajanadelfi, 10. marca 2010
Plnený chlebík & Sedliacke fondue
Foto: janadelfi

Tento recept vymyslel herec Stanko Dančiak, ktorý ho prezentoval pred 10 rokmi v televízii a v našej rodine má stále veľký úspech... Môžete použiť okrúhly chlieb jeden veľký, alebo každému členovi domácnosti menší - bosniačik - ...

15-20 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
400 ml
400 g
3 ks obdĺžničky
1 výkroj
trošku
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z pecňa chleba odkrojíme vršok, vydlabeme vnútro a zatiaľ odložíme. Slaninu - môže byť hoci aj oravská, alebo dobrá domáca - pokrájame na kostičky a opražíme na oleji do zlatista - nie do chrumkava a necháme vychladnúť. Medzitým si nakrájame papriku, najlepšie 3 farby, červenú, zelenú a žltú tiež na malé kostičky aj syr ako sa dá. Dáme do misky vychladnutú slaninu ( tuk zo slaniny si odložíme), papriku, smotanu, vegetu a všetko spolu premiešame. Tukom zo slaniny vymažeme chlebík z vnútra aj z vonku. Naplníme chlebík zmesou (nie do plna) a položíme na vymastený plech. Vedľa položíme vydlabané kúsky chleba ktoré tiež pokvapkáme tukom zo slaniny a dáme do rúry piecť.

  2. 2

    Po upečení sa malé kúsky chlebíka namáčajú do zmesi a papajú..... U nás si naberáme do malých čínskych misiek, ktoré vyjedáme malými kúskami upečeného chlebíka.... Po vychladnutí sa chlebík nakrája a popapá celý....

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Milujem tento chlebík a som rada že ho už konečne vidím aj tu na vareche. Na tomto chlebíku sa nedá nič pokaziť jedine žeby prihorel :-)) Je to delikatesa mňamky
ako dobre, že som na vareche, pomaličky sa mi pozbierajú receptíky, ktoré som dlho zbierala a potom sa mi počas sťahovania stratili, tento chlebík je výborný
Ešte v čase nedotupnosti Internetu som rada pozerala v telke recepty, potom som čakala, kedy výdu knižne a priznám sa, že mám knihy ako Peter Novotný, Chuťovky z Markízy, Prima vařečka........ dnes je to jednoduchšie dokonca mám odložené kalendáre Gazdinka od roku 1980...... som taký malý archivár..... len keď chcem nejaký recept sa nalistujem......
takéto podobné jedlo sme jedli v jednej pizérii a vždy som sa chystala, že ho spravím aj doma, ale nikdy som sa k toma nedostala. Ty si ma svojim krásnym receptom navnadila a už aj idem nato.
Teda Jani....až mi slinky tečú....konečne som našla, čo som hľadala....toto spravím zajtra šéfovi k narodkám. Super, že si taký archivár a aj si to pekne vyfotila...beriem k sebe :-))
Janka práve si mi "zobrala "recept.V utorok som si pozerala jednu videokazetu kde je práve tento recept a dohodli sme sa s mužom,že ho v sobotu urobím:Bolo mi aj trošku ľúto,lebo tam je ešte Stanko Dančiak zdravotne vporiadku.Tak,musím vymyskieť niečo iné.
@bo žulka, je mi ľúto, ale práve tento recept som spomínala 2.3. pri recepte michsamant: kuracie prsia pod zemiakovou perinkou, pozri si komentáre, koľko varecháčov robí tento Stankov chlebík... My sme ho s Majkou spravili v nedeľu spolu s Tvojou polievočkou: Kulajdou...... Iste hodíš dajaký iný receptík... ;-)
Skuste inu variantu tak ako to robievam ja. Kuracie prsia pokrajat na kocky, posypat gyros korenim nechat odlezat, na panvici sprudka opiec a pridat do zmesy. Toto vsetko namiesto slaninky. Robievam aj povodnu verziu ale aj tato kuracia nam velmi chuti. dobru chut.
jaaaaj tak toto mi pripomina moje studentske casy ked sme u kamarata na chate robievali tieto fondue pri kazdom opijasi :) dakujem za spomienku ;) robievam to velmi rada
Vyzerá dobre, len keby tu každí jedol a nie papkal, by bolo ešte fajn. Jak v škôlke... mäsko, papkať... bah. Kde sme...

Pridaj komentár k receptu: