Slovenská kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Klasická kapustnica

Bravčové mäso

Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z...

prazdny

Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi

Hlavné jedlá

Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.

prazdny

Hríbová praženica

Bezmäsité jedlá

Ak si nazbierate v lese jedlé huby, skúste si urobiť takéto jedlo. Neobanujete.

prazdny

Francúzske zemiaky

Bravčové mäso

Na slovensku veľmi obľúbený až tradičný recept.

prazdny

Vianočná repová polievka

Bravčové mäso

Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.

prazdny

Zapečené chleby

Bravčové mäso

Rýchla príprava, rýchla večera.

prazdny

Zapečené kuracie mäso

Kuracie mäso

Dobré kuracie mäsko, tentokrát pripravené opäť iným spôsobom. Tak teda dobrú chuť.

prazdny

Fašiangové fánky

Koláče

Fašiangová cukrovinka, ktorá zmizne zo stola tak rýchlo, ako ju na stôl dáte.

prazdny

Zemiaková kaša

Bezmäsité jedlá

Klasická príloha k mnohým jedlám.

prazdny

Zapečený karfiol

Bravčové mäso

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo pre každého. Dobrú chuť.

prazdny

Zapečené nové zemiaky

Bezmäsité jedlá

Jednoduché, jarné jedlo, ktoré vám bude po dlhej zime veľmi chutiť. Zároveň vám...

prazdny

Hovädzie mäso na pive

Hovädzie mäso

Dobrá chutná hovädzina s chuťou slaniny a piva.

prazdny

Jablková torta

Koláče

Na jeseň, keď máme najlepšie jabĺčka, vtedy sa pripravuje tento vynikajúci koláčik.

prazdny

Alsaský jablkový koláč

Koláče

Za záhadným názvom sa skrýva koláč, ktorý vám bude určite chutiť.

prazdny

Čokoládové makrónky

Koláče

Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystlejeme papierom na pečenie.

prazdny

Losos so špenátovou omáčkou a cestovinami

Hlavné jedlá

Kvalitné jedlo pre tých, ktorým chutí táto neprekonateľná ryba.

prazdny

Nepečená jahodová torta

Torty

Ak máte radi jahody, tak skúste pripraviť pre svojich najbližších alebo návštevu tento jednoduchý koláč....

prazdny

Vianočná kapustnica z lesa

Bravčové mäso

Vianoce sú moje najobľúbenejšie sviatky a ja chcem, aby bolo i jedlo výnimočné. Aj kapustnica....

prazdny

Hliva ustricová na divoko

Hlavné jedlá

Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...

prazdny

Kapor na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...

prazdny

Rýchla praženica

Bezmäsité jedlá

Cibuľu nakrájanú nadrobno urestujeme na tuku, pridáme nadrobno nasekané dobre umyté hríby a opečieme ich domäkka...

prazdny

Kapor na hubách a smotane

Hlavné jedlá

Naporciované mäso z kapra najprv v mise okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom...

prazdny

Kačica s višňami

Hlavné jedlá

Kačicu osolíme, okoreníme a na slanine nakrájanej na kocky dusíme.

prazdny

Morčacina pod čapicou

Hlavné jedlá

Morčacie prsia dôkladne umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán okoreníme. Potom ich na...

prazdny

Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom

Hlavné jedlá

Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...

prazdny

Vyprážaná cukina

Hlavné jedlá

Cukinu nakrájame na kolieska, osolíme a necháme ju trochu „vypotiť“.

prazdny

Arabské kurča

Kuracie mäso

Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu dozlata. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, horčicu...

prazdny

Prekladaná kapusta

Bravčové mäso

Kapustu uvaríme, cibuľu udusíme na masti, pridáme mäso nakrájané na kocky, okoreníme a uvaríme...

prazdny

Lahodné bravčové koleno

Bravčové mäso

Francúzsku horčicu a roztlačený cesnak zmiešame, zalejeme pivom a vymiešame na kašu. Koleno vykostíme, jemne...

prazdny

Bravčové kotlety s hruškou

Bravčové mäso

Kotlety naklepeme, opečieme na oleji, preložíme so šťavou do pekáča a okoreníme ich. Na...

prazdny

Jelení rezeň na maďarský spôsob

Hlavné jedlá

Z dobre odležaného jelenieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, rezne vyklepeme, osolíme, okoreníme,...

prazdny

Karfiolovo–šunkový nákyp

Bravčové mäso

Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....