Foto: celero
Luxusne sa tváriaci a pritom jednoduchý dezert :)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
4 polievkové lyžice Lemon Curd (dostať kúpiť v predajni Marks & Spencer) zmiešať s mletými mandľami a na chvíľu odložiť do chladničky.
- 2
Očistené a nakrájané jablká zaliať citrónovou šťavou a zasypať kryštálovým cukrom.
- 3
Štrúdľové cesto rozstrihnúť na 4 rovnaké obdĺžniky.
- 4
Malé zapekacie misky potrieť zvnútra maslom a do každej vložiť 2 obdĺžniky štrúdľového cesta.
- 5
Do každej misky na cesto vložíme 1/2 lyžice Lemon Curd s mandľami a na to kúsky jabĺk. Cesto jemne spojiť ako keby do batôžka (nemusí byť úplne spojené).
- 6
Vložiť do vyhriatej rúry a piecť pri 180-200 stupňoch približne 20 minút.
- 7
Hotový dezert posypať práškovým cukrom a podávať s vyšľahanou šľahačkou s 1 PL Lemon Curd (Lemon Curd vmiešať do už vyšľahanej šľahačky).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja ho robievam doma, pomarančovo-citronový ,je super..niekedy vyskušam tento dezertík
Lemon Curd
Suroviny: štava a kôra z 3 citrónov, 2 žĺtka, 2 vajcia, 200 gr kryštálového cukru, 1 PL solamyl, 1 PL obyčajného oleja.
Postup: Všetky ingrediencie okrem oleja dať do hrnca a rozmiešať metličkou alebo mixérom. Variť až dovtedy, kým hmota nebude mať pudingovú konzistenciu. Počas varenia stále miešať metličkou. Potom pridať olej a variť ešte asi minútku. Naplniť do pohára a po vychladnutí skladovať v chladničke, kde vydrží približne 14 dní.