Tvarohové pagáče

palkosk8 - bez fotkypalkosk8, 3. mája 2010

Prvý krát som pagáče jedol keď som mal asi 4 roky. Ale teraz si pagáče spravím sám kedy chcem a mám chuť. Žiadne iné pagáče nezjem Zobraziť celý popisPrvý krát som pagáče jedol keď som mal asi 4 roky. Ale teraz si pagáče spravím sám kedy chcem a mám chuť. Žiadne iné pagáče nezjem ako naše.

40+ -
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

300 g
350 g
podľa chuti
1 ks
1 ks
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme a na doske dobre spracujeme s tvarohom, žítokom, jogurtom, soľou, maslom ( alebo Palmarinom ci Herou prípadne dáme polovicu masla a polovicu margarinu ).

  2. 2

    Keď je už cesto zmiesené, trochu poprášime dosku hladkou múkov , aby sa nám lepšie urobil bochník. Vložíme ho do mikroténového sačku a dáme do chladničky na pár hodín pripadne noc.

  3. 3

    Keď je už cesto stuhnuté rozvaľkáme ho asi na 1cm a povykrajujeme z neho male buchtičky ( odporúčam upraviť ich aj rukov na vysie a tensie ) potrieme vajíčkom a posypeme sezamom ale rascov a do vyhratej rury dame piect. Sú dobré na pohostenie aj na maškrtenie

Diskusia k receptu

honestka
tento recept sa s uspechom robi uz vela rokov, zaklad je vzdy rovnaky ale v akejkolvek forme sa povykrajuju tvary, vzdy chutia famozne.
dajaana
mňáááám.... vyzerajú úžasne - tak toto budeme mať dnes na večeru :-)
huck
nechce sa mi verit, že bez prekladania, bez prašku do pečiva su tak nadherne "nalistkovane" Receptik je super , určite vyskušam! Len prosim vysvetlenie ohladne 1ks jogurtu (ake balenie) je to 2 dcl alebo menej?
marienka44
Ja poznam takyto recept bez jogurtu: Kolko gramov tvarohu, tolko gramov polohr.muky a tuku /Palmarin, maslo atd./. Moze sa dat do muky 1 bal. kypr. prasku alebo soda bic. Posolit. Z toho robim tycinky slane /potriet vrch vajcom a posypat struhanym syrom, rascou/.Toto cesto sa moze robit aj na sladko.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nóóó, pagáče určite vyskúšam, dobre by bolo napísať ten jogurt, koľko. A ten tvaroh hrudkový alebo mäkký? Alebo je to jedno?
nelajsia
ja dávam normálny malý kelímok bieleho jogurtu.... a tvaroh dávam radšej mäkký - lepšie sa to vymiesi....
vitaj na vareche synovček.... dufam pridáš aj viac receptíkov a tento mi je nejaký povedomý - nemáte ho odo mňa?:-)
stefani11
Pagáčiky tvarohové,bryndzové,to sú dobré vecičky.Ja robievam také podobné ale určite vyskúšam aj tieto.
kleines
chuti genialne, pridala som vsak 1/2 suseneho drozdia. Nemam rada "susienky". Skor makkucke.
evia
vyskúšala som, boli výborné prvý deň, ale čo zostalo na druhý deň už bolo tuhé, tvrdšie.
abdul
Nechcel by si nám vysvetliľ, prečo kradneš foto iným autorom ???????
Asi nielen foto, ale celý recept ? Zavčasu sa zlému učíš.