Rebierka s kyslou kapustou

hera - fotkahera, 2. mája 2010

Recept je od kolegyne ale nie som si ista ci som nieco nezabudla ,ak ano tak ma prosim opravte.

20 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

asi 1 kg
asi 2 kg
asi 2 kg




Postup

  1. 1

    Zapneme ruru na 150 stupnov.Kym sa zohreje tak osupeme zemiaky a pokrajame na krizalky a nasypeme na mastou vymasteny (masti by malo byt viac)plech.Posolime a pokorenime .

  2. 2

    Navrch na zemiaky poukladame rebierka. (vyberam rebierka kde je aj mäsko aby to bolo to spravne "orechove" ved nikomu sa nechce lizat kosti) Daju sa pouzit aj cerstve ale treba trosku potriet olejom a trochu nasolit a pokorenit.

  3. 3

    Na rebierka navrstvime rovnomerne(aby boli zakryte) kyslu kapustu(ja ju trochu vyzmykam,stava z kapusty da rebierkam a zamiakom neopakovatelnu chut ) a dame piect. Ja najprv zakryjem cely plech alobalom a poslednych 15 minut odokyte dopeciem.Ked beriem alobal tak skontrolujem ako "sa surovinam dari" ale da sa to poznat aj podla cuchu.

Diskusia k receptu

evas13
@hera prichutiť a okoreniť podľa chuti, chýbajú mi tam koreniny, inač je to v pohode.
honestka
rebierka robime na vselijake sposoby a tento patri medzi obubene- take slovenske dobre papanicko, ktore sa robievalo po zabijackach.
My si tu musime objednat u masiara aby nam vyudil vsetko co mame radi, lebo v obchode dostaneme kupit len sunku a tak si roabievame taku zabijacku sami a kedy chceme aj v polovike leta, ked nam dojdu suroviny.
dala by som sa povzat Hera.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia