Namol kurča

stefanm - fotkastefanm, 1. mája 2010
Namol kurča
Foto: stefanm

Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo si dobré jedlo nepripomenúť??

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 1,5 kg
0,33 dl
1 dcl
3-4 ks
5 dkg
1 PL
1 PL
10-15 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pokrájene rožky mierne namočíme,vytlačíme a rozmiešame s jedným žltkom a opraženou vychladnutou nadrobno nakrájanou slaninou. Pridáme soľ,čierne korenie, roztlačrné kuracie pečienky a petržlenovú vňať s majoránom.Primiešame tuhý sneh z jedného bielka a podľa potreby pridáme strúhanku.Plnkou naplníme umyté kurča pod kožu k prsiam a zopneme aby plnka nevytekala.Kurča osolíme,podľa chuti okoreníme a potrieme olejom.Necháme aspoň pol hodiny postáť a potom ho nasunieme na otvorenú plechovku piva.Uložíme na plech,podlejeme vodou a trištvrte hodiny pečieme v rúre.Občas potierame výpekom.Raz,keď som ho piekol som zabudol pivo otvoriť a v rúre bola celkom dobra rana.Ale mäsko bolo aj tak šťavnaté a hlavne "iné".

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zaujímavé, ja tiež mám rada plnené kurča , ale vyskúšam , malý rozdiel, majoránku nemusím. To kurča nasunieme na otvorenú plechovku piva s pivom ?
plnenu kurcu som este takto "hore koncom" nepiekla, zaujimavy napad STEFAN! moja plnka by z neho asi vytiekla cize urobit ju tuhsiu...
inac bez plnky je takto pecene kurca je velmi stavnate.
@JARKA : ano - ja plelchovku piva otvorim ako konzervu- neviem ako to nechal on...