Foto: stefanm
Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo si dobré jedlo nepripomenúť??
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pokrájene rožky mierne namočíme,vytlačíme a rozmiešame s jedným žltkom a opraženou vychladnutou nadrobno nakrájanou slaninou. Pridáme soľ,čierne korenie, roztlačrné kuracie pečienky a petržlenovú vňať s majoránom.Primiešame tuhý sneh z jedného bielka a podľa potreby pridáme strúhanku.Plnkou naplníme umyté kurča pod kožu k prsiam a zopneme aby plnka nevytekala.Kurča osolíme,podľa chuti okoreníme a potrieme olejom.Necháme aspoň pol hodiny postáť a potom ho nasunieme na otvorenú plechovku piva.Uložíme na plech,podlejeme vodou a trištvrte hodiny pečieme v rúre.Občas potierame výpekom.Raz,keď som ho piekol som zabudol pivo otvoriť a v rúre bola celkom dobra rana.Ale mäsko bolo aj tak šťavnaté a hlavne "iné".
inac bez plnky je takto pecene kurca je velmi stavnate.
@JARKA : ano - ja plelchovku piva otvorim ako konzervu- neviem ako to nechal on...
- pivečko je v "brušnéj dutine",plnka pod kožou pri prsiach takže sa
"nevytlačí ako sonda" a pivko "nevytečie" len sa pomaly z neho
odparí vlhkosť do mäska,
- to je porcia mojej manželky,mne sa zdalo,že to bolo ešte skôr ako za minútku,...ja si "kvalitu" vychutnávam!!!