Foto: jo
Recept na tento koláčik som dostala, od niektorej kamarátky mailom, pred minuloročnými Vianocami. Je to trochu inovovaný recept na orechový koláč so žĺtkovou polevou.
na 150 °C
Suroviny
Linecké cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Orechové cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
|
|
2 lyžice |
|
7 ks |
|
Poleva: | |
7 ks |
|
300 g |
|
2 lyžice |
|
Ďalšie suroviny: | |
50 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Linecké cesto – z uvedených surovín vypracujeme mäkké cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme asi na dve hodiny do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme plát a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie (najlepšie je vaľkať priamo na papieri). Povrch cesta popicháme vidličkou a na celý plát rovnomerne rozotrieme orechové cesto.
- 2
Orechové cesto – maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme rum, citrónovú kôru, po častiach múku, orechy a tuhý sneh z bielkov.
- 3
Medzitým si pripravíme polevu. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do hustého krému a primiešame rum. Polevu rozotrieme na upečený teplý múčnik a necháme mierne zaschnúť. Rezy nakrájame, pokiaľ je múčnik ešte vlažný. Po zaschnutí polevy nastriekame na kocky mriežku z rozpustenej čokolády a ozdobíme polovičkou vlašského orecha.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
S chuťou do toho. J. Je už v mojej KK.