Recept na tento koláčik som dostala, od niektorej kamarátky mailom, pred minuloročnými Vianocami. Je to trochu inovovaný recept na orechový koláč so žĺtkovou polevou.
na 150 °C
Suroviny
| Linecké cesto: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| Orechové cesto: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
|
|
|
| 2 lyžice |
|
| 7 ks |
|
| Poleva: | |
| 7 ks |
|
| 300 g |
|
| 2 lyžice |
|
| Ďalšie suroviny: | |
| 50 g |
|
| 70 g |
|
Postup
-
1
Linecké cesto – z uvedených surovín vypracujeme mäkké cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme asi na dve hodiny do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme plát a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie (najlepšie je vaľkať priamo na papieri). Povrch cesta popicháme vidličkou a na celý plát rovnomerne rozotrieme orechové cesto.
- 2
Orechové cesto – maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme rum, citrónovú kôru, po častiach múku, orechy a tuhý sneh z bielkov.
- 3
Medzitým si pripravíme polevu. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do hustého krému a primiešame rum. Polevu rozotrieme na upečený teplý múčnik a necháme mierne zaschnúť. Rezy nakrájame, pokiaľ je múčnik ešte vlažný. Po zaschnutí polevy nastriekame na kocky mriežku z rozpustenej čokolády a ozdobíme polovičkou vlašského orecha.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









S chuťou do toho. J. Je už v mojej KK.