Tentokrát som zvolila opekačku bez mäska vhodnú pre sacharidový obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Šalát: | |
| 400 g |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 10 dkg |
|
| podľa chuti |
|
| Zelenina na grilovanie: | |
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 2 strúčiky |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Predom si uvaríme cestoviny a cícer. Po uvarení cícer prepláchneme a pridáme k scedeným cestovinám, pridáme aj naklíčené mungo fazuľky, nakrájanú cibuľku, nakrájanú papriku a paradajky. Ochutíme olivovým olejom, balzamikovým octom, morskou soľou, čili korením a na koniec pridáme nastrúhaný syr. Dobre premiešame a uložíme do chladničky odležať, aby prešli všetky chute do celého šalátu.
-
2
Pripravíme si zeleninku. Cukinu si narežeme na pozdĺžne plátky, ak je cukina mladá, tak ju nezbavujeme šupky. Tiež si nakrájame farebnú papriku na kúsky a aj cibuľu si nakrájame na kolieska a mladú cibuľku len pozdĺžne prekrojíme. Vložíme všetko do misky a posolíme morskou soľou, poprášime mletou červenou paprikou, čili a pokvapkáme olivovým olejom. Všetko premiešame a necháme chvíľu odstáť.
-
3
Pripravíme si pahrebu z drevených brikiet a môžeme ísť na to. Do tácky na pečenie - grilovanie si naukladáme zeleninku a pomaly grilujeme. Krásne to rozvoniava a ešte lepšie chutí, sladučká chuť pečenej cibuľky, papriky a cukiny, k tomu chutný šalátil. Po takejto opekačke určite nebudete mať pocit prejedenia a ani žlčníkový záchvat, či inú nevolnosť a aj svedomie vás nebude trápiť. Mňam a dobrú chuť.









Diskusia k receptu