Opekačka bez mäsa

martina34 - fotkamartina34, 1. mája 2010
Opekačka bez mäsa
Foto: martina34

Tentokrát som zvolila opekačku bez mäska vhodnú pre sacharidový obed.

6
porcií
120 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Šalát:
400 g
1 hrnček
3 PL
2 ks
1 hrnček
3 ks
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
10 dkg
podľa chuti
Zelenina na grilovanie:
2 ks
2 ks
2 ks
1 PL
2 strúčiky
štipka
podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    Predom si uvaríme cestoviny a cícer. Po uvarení cícer prepláchneme a pridáme k scedeným cestovinám, pridáme aj naklíčené mungo fazuľky, nakrájanú cibuľku, nakrájanú papriku a paradajky. Ochutíme olivovým olejom, balzamikovým octom, morskou soľou, čili korením a na koniec pridáme nastrúhaný syr. Dobre premiešame a uložíme do chladničky odležať, aby prešli všetky chute do celého šalátu.

    Opekačka bez mäsa - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si zeleninku. Cukinu si narežeme na pozdĺžne plátky, ak je cukina mladá, tak ju nezbavujeme šupky. Tiež si nakrájame farebnú papriku na kúsky a aj cibuľu si nakrájame na kolieska a mladú cibuľku len pozdĺžne prekrojíme. Vložíme všetko do misky a posolíme morskou soľou, poprášime mletou červenou paprikou, čili a pokvapkáme olivovým olejom. Všetko premiešame a necháme chvíľu odstáť.

    Opekačka bez mäsa - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si pahrebu z drevených brikiet a môžeme ísť na to. Do tácky na pečenie - grilovanie si naukladáme zeleninku a pomaly grilujeme. Krásne to rozvoniava a ešte lepšie chutí, sladučká chuť pečenej cibuľky, papriky a cukiny, k tomu chutný šalátil. Po takejto opekačke určite nebudete mať pocit prejedenia a ani žlčníkový záchvat, či inú nevolnosť a aj svedomie vás nebude trápiť. Mňam a dobrú chuť.

    Opekačka bez mäsa - obrázok 3

Diskusia k receptu

jarco
Super kombinácia. Iba ten syr mi tam zdá byť trochu nadbytočný. Inak, zohnať 60%-ný syr bude asi dosť fuška...
martina34
u nás je to fuška, ale ak natrafím, kúpim viac a dám si do mrazničky, majú v Metre, u vás by to nemal byť problém, máte tam oveľa väčší výber v obchodoch ako v Krtíši...
hera
Ahojte-no vyzera to dobre a tusim citim tu vabnu vonu aj cez monitor...vdaka za tip,urcite skusim.
bozulka
Robievam takúto zeleninku keď grilujeme mäso,k tomu zaziky a ja už potom k tomu nič nepotrebujem leda tak skleničku dobrého bieleho vínka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia