Notoricky známa príloha, u nás doma najobľúbenejšia verzia knedlíku. Pridávam tento recept preto, lebo je veľmi jednoduchý a pri dodržaní množstiev sa môžete spoľahnúť, Zobraziť celý popisNotoricky známa príloha, u nás doma najobľúbenejšia verzia knedlíku. Pridávam tento recept preto, lebo je veľmi jednoduchý a pri dodržaní množstiev sa môžete spoľahnúť, že bude taký, aký má byť, nie mäkký ako blatko, nie tvrdý ako ... neviem čo, proste super ....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vychladené zemiaky uvarené v šupke (najlepšie uvarené predchádzajúci deň) očistíme, nastrúhame na hrubo a pridáme celé vajíčko, krupicu a hrubú múku.
- 2
Spracujeme cesto, z ktorého si vytvarujeme knedlík. Ja robím buď väčšie guľky, tie potom na tanieri len prerežem na polovicu alebo valčeky, z ktorých nakrájam kolieska. Dáme ich do vriacej osolenej vody a varíme 20 minút (presne) od vloženia do vody. Vyberieme .... i podávame :)) Je možné ich variť aj zabalené v utierke alebo potravinovej fólii, ale vôbec to nie je nutné. Ja ich varím priamo vo vode.
- 3
V originálnom recepte je detská krupica, ale robila som ich aj s hrubou krupicou, tiež je to super. Do času prípravy som samozrejme nezapočítala varenie a chladenie zemiakov :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
babidka - aj my takto spotrebujeme vždy zemiakové - opekané na panvici - mňam:)
Ku kyslej kapuste ich tiež plním údeným mäsom alebo na kostičky opečenou slaninkou.Tú dávam do cesta a robím guľky.Ešte sa môže dať do chrumkava osmažená cibuľka ako píše @abemd.
Už sa teším, presne tak to spravím. Veľa šťastia, zdaru a chuti do varenia!
www.simplyhomemade.ca/brands/purity.aspx...
paulking: dúfam, že sa ti budú páčiť aj keď ich urobíš, mne sa vždy podaria podľa tohto receptu ...:))