Stará dobrá školská norma... Ak chcete prekvapiť svojich blízkych chutným pečivom napr. ku šalátu, alebo sa jednoducho chcete blisnúť niečim fakt dobrým, odporúčam Vám Zobraziť celý popisStará dobrá školská norma... Ak chcete prekvapiť svojich blízkych chutným pečivom napr. ku šalátu, alebo sa jednoducho chcete blisnúť niečim fakt dobrým, odporúčam Vám toto pečivo z kysnutého cesta.
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- 2
Do veľkej misky nasypeme múku, soľ, olej, vajcia a kvások.
- 3
Hnetieme 20 - 25 minút. Nodfláknite to. Okrem svalovky sa vám to cesto odmení úžasnou pružnosťou a výsledný efekt stojí za trochu svalovky, či nie?
- 4
Cesto necháme vykysnúť.
- 5
Po vykysnutí dáme na pomúčený lopár a vytvarujeme 6 bochníkov.
- 6
Jednotlivé bochníky rozvaľkáme tak, akoby sme chceli robiť šúľance na cca 1 cm priemer a režeme nite s dĺžkou cca 10 cm.
- 7
Tieto nite skrútime do uzlíka a ukladáme na plech.( Zvyčajne dávam len papier na pečenie, lebo sa mi nechce vysypať plech múkou). Necháme trochu podkysnúť a následne potierame vajíčkom a sypeme buď korením, soľou alebo semienkami.
- 8
Pečieme v rozohriatej rúre tak na 150 - 180 stupňov dozlatista.
- 9
Podávame ako prílohu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept.