Foto: jody
Dnes naozaj z núdze cnosť. Aj som zvažovala, či to vôbec pridať, ale výsledok bol prekvapujúco dobrý, takže...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nadrobno. Na oleji udusíme cibuľu, pridáme racsu a spolu popražíme. Neskôr pridáme cesnak a necháme ho pustiť vôňu. K základu vložíme mäso a chvíľku poopekáme, kým sa zatiahne. Ochutíme grilovacím korením a zalejeme dopoly vodou. Posypeme vňaťou, červenou paprikou a necháme dusiť do mäkka. Pridáme hrášok, povaríme ešte zo 5 min. Potom pridáme škrob rozmočený v troche vody a necháme prevrieť. Nakoniec zamiešame kečup a vypneme.
- 2
Pôvodne som chcela robiť normálnu zemiakovú kašu, ale zemiakov nikde. Pre takého prípady mám záchrannú zemiakovú kašu v prášku. Problém nastal, lebo tam mali ísť 2 deci mlieka a ani to som nemala. Tak som pridala o to viac vody a 3 PL sušeného mlieka a plátok masla. A čuduj sa svete, bola lepšia ako jedlá... :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/ryza-egyptsky-sposob/5352-pouzi...