Tento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť. Dá sa pripravovať aj počas roka, ale Zobraziť celý popisTento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť. Dá sa pripravovať aj počas roka, ale nemá to to kúzlo ako cez toto sviatočné obdobie.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso najemno zomelieme.
- 2
Všetko dobre zmiešame, vytvarujeme bochníky a dáme na vymastený plech. Veľkosť bochníkov je podľa gusta. Doma ich robievam asi tak 15 centimetrové.
- 3
Necháme chvíľu postáť a pomaly pečieme v rúre dozlatista, 1/2 až 3/4 hodiny v rozohriatej rúre. Droždie v tomto recepte nemá žiadnu špeciálnu funkciu, takže nečakajte, že budete mať obrovské narastené bochníky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu