Mäsový syr (veľkonočný syrek)

barus87 - bez fotkybarus87, 5. mája 2010

Tento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť. Dá sa pripravovať aj počas roka, ale Zobraziť celý popisTento recept má v našej rodine dlhé korene a bez neho si Veľkú noc ani neviem predstaviť. Dá sa pripravovať aj počas roka, ale nemá to to kúzlo ako cez toto sviatočné obdobie.

15 minút
príprava
30 - 45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
7 ks
1 balenie
2 - 3 hrste
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso najemno zomelieme.

  2. 2

    Všetko dobre zmiešame, vytvarujeme bochníky a dáme na vymastený plech. Veľkosť bochníkov je podľa gusta. Doma ich robievam asi tak 15 centimetrové.

  3. 3

    Necháme chvíľu postáť a pomaly pečieme v rúre dozlatista, 1/2 až 3/4 hodiny v rozohriatej rúre. Droždie v tomto recepte nemá žiadnu špeciálnu funkciu, takže nečakajte, že budete mať obrovské narastené bochníky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Niekedy skúsim,vypadá to byť dobré,len ten názov by mal byť iný,lebo veľkonočný syrek je typické jedlo,ktoré sa robí na Veľkú noc a hlavnou surovinou je mlieko a vajcia.Toto sú akési lahôdkové bochníčky.
boxik
Žijem na východnom Slovensku a ako desiatu po velkonočnom pondelku vždy nosil skoro každý velkonočné jedlá a teda aj rôzne druhy Syrku. Môžem povedať , že aj ked geograficky boli kolegovia z pomerne malého územia od Košíc po Prešov , Spiš a na druhej strane Trebišov , tak pomaly každý mal iný SYREK , takže hovoriť o tom , ktorý je ten pravý by som si netrúfal , hlavne , že každému ten jeho chutil.
1x sracz
evanaaa
Boxik veruže máš pravdu, ja len, že som iný recept na syrek nepoznala, teraz už viem viac.
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia