Foto: galka01
Výborný makový koláčik...naozaj je veľmi jemný, makový a čo je hlavné...je to veľmi starý recept, ktorý mám odpozeraný od mojej mamini... Foto síce nič Zobraziť celý popisVýborný makový koláčik...naozaj je veľmi jemný, makový a čo je hlavné...je to veľmi starý recept, ktorý mám odpozeraný od mojej mamini... Foto síce nič moc, ale koláčik je výborný.....
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
3 poháre(200ml) |
|
2 poháre |
|
2 poháre |
|
6 PL(polievková lyžica) |
|
polovičku |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 PL(polievková lyžica) |
|
1 PL(polievková lyžica) |
|
Postup
-
1
6 žĺtkov vyšľaháme spolu s 2 pohármi kryštálového cukru do peny, pridáme 6 PL(polievková lyžica) teplej vody, postupne pridáme 2 poháre polohrubej múky s práškom do pečiva, 2 poháre maku a na koniec jemne primiešame sneh zo 7 bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180-tke. Vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme.
- 2
V studenom mlieku si rozmiešame 1 žĺtok, 1 pohár kryštálového cukru a zlatý klas.Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do studenej pudingovej kaši pridáme maslo a vyšľaháme šľahačom na jemný krém. Väčšiu časť plnky natrieme na jeden plát, prikryjeme druhým plátom a naň dáme zvyšok plnky.
- 3
Posekané orechy opražíme na 1PL masla, pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť( nie skaramelizovať). Po vychladnutí dáme na koláč....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu