Šampiňóny s kokosovým mliekom
V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich...
Baklažánovo-cuketové karí
Baklažán nakrájame na koleska asi 1, 5 cm hrubé. Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit". Poutierame...
Morčacie prsia na ananáse a karí
Keďže je morčacie mäso medzi najzdravšími rozhodla som sa to využiť ... Prečo robiť pečené, ...
Nepravé indické zemiaky s pravým indickým paradajkovým sambárom
A zase tu mám šošovicu moju milovanú, bez ktorej by moja vegetariánska duša prestala existovať :D
Vyprážaná korenená ryba
Rybku umyjeme a osusime. Osolime a kvapneme na nu niekolko kvapiek citronovej stavy. Nechame 10...
Plnená paprika s ryžou a šošovicou
Áno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je...
Hrachovo-šampiňónové karí
V hlbsom hrnci zohrejeme olej. Pridam koriandrove semienka a semienka bieleho maku. Oprazame na miernom...
Dal Palak
Nedávno som bola s priateľmi na prezentácii - kurze Indickej Ajurvédskej kuchyne v BA v Ganesh Utsav...
Jesenné kuracie prsia trochu inak
Recept som našla v prílohe jedného denníka, nie je môj... ale oslovil ma. Hneď...
Hrach na cibuľke
Použila som sušený hrach, takže som ho na noc namočila a ráno uvarila do mäkka (rozvarila...
Ghee - prepustené maslo
Prepustené maslo sa dá používať rovnako, ako napríklad bravčová masť, olej, dá sa použiť...
Baklažánová bharta s jogurtom
Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme...
Kuracie tikka
Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme...
Okra s bielym makom
Mak asi 2 minúty opekáme na mierno na vopred rozohriatej, suchej panvici. Keď troška zhnedne...
Kokosovo-uhorkový šalát
Uhorku okrajame zo supky, v strede zrniecka vyrezeme prec a pokrajame ju na male kocky, ...
Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...
Fazuľové struky so sezamom
Fazulove struky umyjeme a odnitkujeme, ak treba. Pokrajame na mensie kusky.
Banánové Lassi
Lassi je chladený jogurtový alebo kefirový kokteil z Indie. Podobný nápoj Ayran obľubujú Turci a ine...
Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...
Polievka z hokaida, tentokrát s kokosovou smotanou
Receptov na polievku z tekvice hokaido je nespočetne veľa. Aj ja ju pripravujem rôznymi spôsobmi, ...
Karfiolové karí
Karfiol rozrobime na male ruzicky a vlozime do misky. Pridame vsetky suroviny na karfiol okrem vody...
Chutná šošovica
Pôvodne som mala v pláne uvariť niečo úplne iné, ale pohľad do chladničky ma presvedčil, ...
Šošovicovo-mrkvové karí
Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.
Šošovicová masala
Masala Masoor (masoor znamena v preklade sosovica) - Chutne s plackami paratha, capati alebo chlebom.
Placky Paratha
Z muky, soli a vody urobime nelepive cesto. Dame ho do misky a nechame odlezat...
Zemiakovo-baklažánové karí
Na oleji poprazime rimsku rascu, kurkumu a koriander. Pridame nakrajanu cibulu a opekame, kym...
Korenie Garam masala
Garam masala je mix aromatickych korenin. Jej zlozenie sa moze lisit dom od domu, kazda...
Chlebová placka Naan (Nán)
Nič sa nevyrovná Naanu upečenom v pravej Tandoori peci, ale aj domáca verzia v rúre je...