Nepravé indické zemiaky s pravým indickým paradajkovým sambárom
Foto: alzbetty
A zase tu mám šošovicu moju milovanú, bez ktorej by moja vegetariánska duša prestala existovať :D
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu si vopred namočíme. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a uvaríme, ale nerozvaríme. Hotové scedíme. Šošovicu uvaríme domäkka.
- 2
Na olej hodíme všetky koreniny, opečieme, pridáme šošovicu a opražíme. Potom pridáme zemiaky, zľahka poprehadzujeme, aby sa spojili chute.
- 3
Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na tenké prúžky, rovnako aj cibuľu. Zmiešame spolu, pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie a posypeme kokosom. Podávame k zemiakom dobre vychladené, zemiaky môžeme podávať s obľúbenými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A pouziva sa donho aj specialna zmes korenia ako pise @farbuska. Ja si robim domacu.
Spravny nazov ma byt "SAMBAL" - originalne sambal sa robi z cibule (onion sambal). Nakrajas cibulu na tenko, pridas citronovu stavu, chili powder (stiplava paprika) a sol. Nechas trochu odstat aby cibula trosku zmakla.
Ja tak isto pridam niekedy paradajku ale cerstvu.