Kuracie tikka

methi - fotkamethi, 19. septembra 2013
Kuracie tikka
Foto: methi

Suroviny

4 ks, vykostené
Na 1. marinádu:
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL
1 ČL
Na 2. marinádu:
3 PL
1/3 ČL
1 ČL kopcom
Ďalej:




Postup

  1. 1

    Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme suroviny na prvú marinádu (cesnak až citrónová šťava), dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky odležať.

  2. 2

    Po 2 hodinkách odpočinku k mäsu primiešame suroviny na druhú marinádu (jogurt až garam masala). Mäso v marináde necháme marinovať minimálne 24 hodín a viac. Mäso môžete napichať na špajle a ugrilovať bežne ako ste zvyknutí. Ja mám len piecku, ktorej výkon je max. 250st. takže som pekáč vystlala alobalom, ktorý som potrela olejom a mäso naň v jednej vrstve rozložila. Osolila.

  3. 3

    Piecku som vyhriala na maximum-250st. a mäso dala pod gril na 10 minút. Potom som kuracie kúsky obrátila a dogrilovala dohneda.

Diskusia k receptu

lyali
Miškaaa, ďakujem za receptík :-) Pre mňa je zaujímavá Tvoja 2-kroková marináda :-)
frezia68
Aj pre mňa a preto je už v KK a čaká na príležitostné vyskúšanie,máš ***** a želám pekný deň do tej diaľky :-)
pusta
@mi ška, super, tiež ma zaujala tá dvojstupňová marináda. :P
a už je aj v kk :-)))
evanaaa
To mäsko má krásnu farbu, pekne opečené, až mi sl...y tečú, skúsila by som aj kuracie prsia, ak by to nebolo z nich suché, alebo....uvidím, mám aj vykostené stehná, to by bolo lepšie.
sportak
Výborný rcp. Určite vyskúšam, veď to musí byť len a len dobré.
salinka
Chceli sme si pripomenúť chuť indickej kuchyne, prišiel na rad tvoj recept. Výborné, ďakujeme:-)
babav
Tento vyborny recept som prehliadla . Vdaka @methi za inspiraciu a tebe @mijaita za pripomenutie . Bude sa grilovat :-).
ziegelfeld1968
@mijata
len sa čudujem že tebe takej svetových kuchýň znalej kuchárke a ani ten najlepšej kuchárke na stránkach Varechy nevadí pridaná soľ do marinády. Do marinád sa nepridáva soľ, lebo vyťahuje z mäsa šťavu, to by ste také "odborníčky" na svetové kuchyne mali vedieť.
methi
Inak nech citam ako chcem, chybu som si tam nenasla. Solila som, az ked som maso rozlozila na pekac, nie marinadu. Ty vidis nieco ine? Mozno nieco prehliadam?
1x methi
radox1
super,takto kratko peciem napr.kuracie kridla alebo ine male kusky,ziadne mucenie dlhym pecenim.tie marinady sa mi pacia.5 hviezd.
mijaita
@ziegelfeld osolila jsem trochu jogurt a rozhodne v tom nevidim nic hodneho pokarani :-) Ze cestuji, ze me jeste odbornici nedela a nestuduju jestli solej marinady. Vetsinou jsem rada, ze pokud si dam maso, alespon ho od pusy utrhnu, protoze o ukousnuti se mluvit vubec neda :-) Krome toho, ja bych nedelala z komara dromedara, troska soli jeste ani v marinade neskodi. Zato vegeta ...... :-)
1x methi
methi
Ahaaa, tak tam sa ta sol objavila. Vdaka za upozornenie :) A mohlo to byt priamo uz od @z... bez zbytocnej dramy ;)
altyn
@Methi (26.6.2017 19:18)

Ahoj, stehienka sa už marinujú, a chcem sa spýtať aká príloha sa k tomu hodí. Myslím že ryža by mohla byť...
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia