Foto: methi
Suroviny
4 ks, vykostené |
|
Na 1. marinádu: | |
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL |
|
Na 2. marinádu: | |
3 PL |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL kopcom |
|
Ďalej: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme suroviny na prvú marinádu (cesnak až citrónová šťava), dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky odležať.
- 2
Po 2 hodinkách odpočinku k mäsu primiešame suroviny na druhú marinádu (jogurt až garam masala). Mäso v marináde necháme marinovať minimálne 24 hodín a viac. Mäso môžete napichať na špajle a ugrilovať bežne ako ste zvyknutí. Ja mám len piecku, ktorej výkon je max. 250st. takže som pekáč vystlala alobalom, ktorý som potrela olejom a mäso naň v jednej vrstve rozložila. Osolila.
- 3
Piecku som vyhriala na maximum-250st. a mäso dala pod gril na 10 minút. Potom som kuracie kúsky obrátila a dogrilovala dohneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a už je aj v kk :-)))
varecha.pravda.sk/recepty/bramborove-lupinky-se-spenatovo...
len sa čudujem že tebe takej svetových kuchýň znalej kuchárke a ani ten najlepšej kuchárke na stránkach Varechy nevadí pridaná soľ do marinády. Do marinád sa nepridáva soľ, lebo vyťahuje z mäsa šťavu, to by ste také "odborníčky" na svetové kuchyne mali vedieť.
Dakujem, som rada, ze chutilo :)
Ahoj, stehienka sa už marinujú, a chcem sa spýtať aká príloha sa k tomu hodí. Myslím že ryža by mohla byť...