Kuracie tikka

methi - fotkamethi, 19. septembra 2013
Kuracie tikka
Foto: methi

Suroviny

4 ks, vykostené
Na 1. marinádu:
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL
1 ČL
Na 2. marinádu:
3 PL
1/3 ČL
1 ČL kopcom
Ďalej:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené kuracie stehná (použila som celé stehná aj s kĺbom) nakrájame a dáme do misky. Pridáme suroviny na prvú marinádu (cesnak až citrónová šťava), dobre premiešame a odložíme na 2 hodiny do chladničky odležať.

  2. 2

    Po 2 hodinkách odpočinku k mäsu primiešame suroviny na druhú marinádu (jogurt až garam masala). Mäso v marináde necháme marinovať minimálne 24 hodín a viac. Mäso môžete napichať na špajle a ugrilovať bežne ako ste zvyknutí. Ja mám len piecku, ktorej výkon je max. 250st. takže som pekáč vystlala alobalom, ktorý som potrela olejom a mäso naň v jednej vrstve rozložila. Osolila.

  3. 3

    Piecku som vyhriala na maximum-250st. a mäso dala pod gril na 10 minút. Potom som kuracie kúsky obrátila a dogrilovala dohneda.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
super,takto kratko peciem napr.kuracie kridla alebo ine male kusky,ziadne mucenie dlhym pecenim.tie marinady sa mi pacia.5 hviezd.