Foto: methi
Suroviny
na karfiol: | |
1 ks |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
|
|
na omáčkový základ: | |
2 PL |
|
ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 čl |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
1/2 ČL |
|
1/2 čl |
|
1/2 ČL |
|
2 PL, pomliet |
|
1 čl |
|
na dokončenie: | |
1 čl |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Karfiol rozrobime na male ruzicky a vlozime do misky. Pridame vsetky suroviny na karfiol okrem vody a ghee. Karfiol s korenim dobre premiesame.
-
2
V hrnci zohrejeme ghee a karfiol 2-3 minuty opekame na stredne silnom ohni. Potom ho zalejeme vodou tak, aby bol tesne ponoreny, vodu privedieme do varu a ohen zmiernime. Varime asi 10 minut poloprikryty. Uvareny odlozime bokom.
-
3
V druhom hrnci zohrejeme ghee, pridame skoricu, klinceky a prasknuty kardamom, bobkovy list a rimsku rascu a minutku restujeme.
-
4
Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu a prikryte podusime do makka.
-
5
Dalej pridame kurkumu, pomlete kesu orechy, mlety koriander a dobre premiesame.
-
6
Pridame nadrobno pokrajane paradajky a prikryte dusime, kym paradajky celkom nezmaknu tak, ze su az kasovite.
-
7
Potom zmes nechame vychladnut. Bobkovy list a skoricu vyberieme.
-
8
Vychladnutu rozmixujeme na kasu s trochou vody, ktory sme si zobrali z uvareneho karfiola. Rozmixovanu zmes vratime do hrnca, pridame uvareny karfiol spolu s vodou, v ktorej sa varil. Znova privedieme do varu a na miernom ohni povarime dalsich 5 minut.
- 9
Nakoniec vmiesame do kari kokosove mlieko a senovku grecku a povarime dalsich 5 minut. Vysledne kari je kremovite.
- 10
Podavame s dusenou ryzou alebo indickymi plackami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 9
namiesto bobkacu ) - vyborne