Foto: methi
Postup
-
1
Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme na 220 st. asi 50minut az hodinu. (Na obrazku je vidno 3ks, pretoze jeden som pouzila na inu pripravu Bharta.)
-
2
Upecene vlozime do studene vody a osupeme. Duzinu vidlickou roztlacime.
-
3
Na troske oleja spenime rimsky kmin. Hned ako zacne menit farbu a praskat, ohen zmiernime...
-
4
.. pridame roztlaceny baklazan a asi 2 minutky na miernom ohni prehrejeme.
-
5
Potom odstavime z ohna, mozete to prelozit do misky, v ktorej to budete miesat a nechame vychladnut.
-
6
Do vychladnuteho baklazanu vmiesame sol, nadrobno nakrajanu cibulu a jogurt.
-
7
Hotove jedlo podavame ihned alebo vychladene, najlepsie s plackami, napr. Chapati.
- 8
Baklazany maju lepsiu chut, ak ich miesto pecenia v rure opekate priamo na horaku. Ako v tomto recepte. http://varecha.pravda.sk/recepty/baklazanova-bharta-fotorecept/44530-recept.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
Diskusia k receptu