Foto: alzbetty
Áno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je také jednoduché nenáročné rýchle a vlastne aj zdravé, dá Zobraziť celý popisÁno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je také jednoduché nenáročné rýchle a vlastne aj zdravé, dá sa pripraviť myslím aj ako klasická plnená paprika v paradajkovej omáčke alebo zapiecť, ja som už nestíhala lebo to bol ďalší zo školských obedov čo som varila o šiestej ráno : D:D
Postup
-
1
Všetko dávame podľa počtu stravníkov a uváženia :D najskôr uvaríme ryžu klasickým spôsobom, akým sme zvyknutí (trebárs dusenú, varenú vo vreckách...). Šošovicu namočíme aspoň na polhodinu do vody a potom uvaríme do polomäkka.
- 2
Na troške oleja opečieme chilli, sezam, mleté biele korenie, kurkumu. Pridám šošovicu, trocha premiešame a pridáme uvarenú ryžu. Opekáme dochrumava a nakoniec pridáme nakrájané paradajky, zľahka prehrejeme.
- 3
Papriky vydlabeme zo semienok a naplníme ryžovou zmesou. Môžeme ešte zapiecť, posypať syrom, pripraviť nejakú omáčku... fantázii sa medze nekladú :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu