Plnená paprika s ryžou a šošovicou

alzbetty - fotkaalzbetty, 14. októbra 2013
Plnená paprika s ryžou a šošovicou
Foto: alzbetty

Áno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je také jednoduché nenáročné rýchle a vlastne aj zdravé, dá Zobraziť celý popisÁno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je také jednoduché nenáročné rýchle a vlastne aj zdravé, dá sa pripraviť myslím aj ako klasická plnená paprika v paradajkovej omáčke alebo zapiecť, ja som už nestíhala lebo to bol ďalší zo školských obedov čo som varila o šiestej ráno : D:D

Suroviny





Postup

  1. 1

    Všetko dávame podľa počtu stravníkov a uváženia :D najskôr uvaríme ryžu klasickým spôsobom, akým sme zvyknutí (trebárs dusenú, varenú vo vreckách...). Šošovicu namočíme aspoň na polhodinu do vody a potom uvaríme do polomäkka.

  2. 2

    Na troške oleja opečieme chilli, sezam, mleté biele korenie, kurkumu. Pridám šošovicu, trocha premiešame a pridáme uvarenú ryžu. Opekáme dochrumava a nakoniec pridáme nakrájané paradajky, zľahka prehrejeme.

  3. 3

    Papriky vydlabeme zo semienok a naplníme ryžovou zmesou. Môžeme ešte zapiecť, posypať syrom, pripraviť nejakú omáčku... fantázii sa medze nekladú :D

Diskusia k receptu

marta23
Aj ja ďakujem za recept, hodí sa mi. Chcem robiť ako klasickú ale inovovanú a v paradajkovej omáčke. Možno to bude už cez víkend.
ajay
Vyborny a zdravy recept. Robim nieco podobne, rada pridam aj petrzlenovu alebo korianderovu vnat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia