Foto: methi
Aloo Palak. Aloo znamena zemiaky, palak znamena spenat.
Suroviny
2 viazanicky |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
1/2 čl |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
4 ks |
|
|
|
3/4 čl |
|
1/2 čl |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Takto vyzerajú dve viazaničky špenátových listov, ktoré som použila (len aby ste mali predstavu o množstve)
-
2
Špenátové listy umyjeme a vložíme do mierne vriacej vody na minútku. Scedíme a vymixujeme na pastu.
-
3
Použijeme 4 stredne veľké zemiaky. Znova obrázok len pre predstavu, aké asi veľké.
-
4
V hlbšom hrnci zohrejeme ghee a orestujeme na ňom rímsku rascu.
-
5
Pridáme čili papričku (ja som nepoužila), cibuľu a restujeme, kým cibuľa nie je priesvitná.
-
6
Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, mletý koriander a čili korenie, premiešame.
-
7
Pridáme nakrájané zemiaky a špenátovú pastu.
-
8
Premiešame, osolíme a podlejeme trochou vody. Na miernom ohni varíme zakryté asi 10-15 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
-
9
Potom pridáme garam masala, senovku grécku, premiešame....
-
10
... nakoniec vmiešame smotanu a minútku necháme celé prevrieť. Odstavíme z ohňa a prikryté necháme 10 minút postáť.
-
11
Podávame s indickými plackami (Chapati, Naan).
Diskusia k receptu