Zemiaky so špenátom fotorecept

methi - fotkamethi, 22. augusta 2013
Zemiaky so špenátom (fotorecept)
Foto: methi

Aloo Palak. Aloo znamena zemiaky, palak znamena spenat.

Suroviny

2 viazanicky
podľa potreby
2 PL
1/2 čl
2 ks
1 ks
1/2 čl
1/2 čl
1/2 čl
1/2 čl
4 ks
3/4 čl
1/2 čl
2 PL




Postup

  1. 1

    Takto vyzerajú dve viazaničky špenátových listov, ktoré som použila (len aby ste mali predstavu o množstve)

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špenátové listy umyjeme a vložíme do mierne vriacej vody na minútku. Scedíme a vymixujeme na pastu.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Použijeme 4 stredne veľké zemiaky. Znova obrázok len pre predstavu, aké asi veľké.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V hlbšom hrnci zohrejeme ghee a orestujeme na ňom rímsku rascu.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme čili papričku (ja som nepoužila), cibuľu a restujeme, kým cibuľa nie je priesvitná.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, mletý koriander a čili korenie, premiešame.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme nakrájané zemiaky a špenátovú pastu.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Premiešame, osolíme a podlejeme trochou vody. Na miernom ohni varíme zakryté asi 10-15 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom pridáme garam masala, senovku grécku, premiešame....

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ... nakoniec vmiešame smotanu a minútku necháme celé prevrieť. Odstavíme z ohňa a prikryté necháme 10 minút postáť.

    Zemiaky so špenátom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávame s indickými plackami (Chapati, Naan).

Diskusia k receptu

gabirusi
vyzerá to zaujímavo ale tie zvláštne korenia asi ťažko zoženiem....
braxi
dnes to navarím, namiesto špenátu použijem mangold, dakujem za recept...
letisia
Recept sa mi ako taký páči, len nie to dlhé varenie špenátu so zemiakmi. Čím dlhšie sa špenát varí, tým stráca na farbe i vitamínoch. Ja skúsim uvariť zemiaky zvlášť a potom to spolu len prehriať najviac 10 minút.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia