Šošovicovo-mrkvové karí

methi - fotkamethi, 24. augusta 2013
Šošovicovo-mrkvové karí
Foto: methi

Suroviny

150 ml
3 ks
1 PL
2 ks
1 ks
1/2 ČL
1 ČL plochá
2 ks
150 ml
 podľa potreby
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sosovicu si namocime na hodinu vo vode tak, aby bola celkom ponorena.

  2. 2

    V hrnci si zohrejeme ghee a opecieme do sklovita nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame chilli papricku, kurkumu a mlety koriander, nechame uvolnit vonu korenin. Pridame nadrobno nakrajane paradajky a opekame, kym nezmaknu. Tuto masu nechame vychladnut. Vychladnutu dame do mixera, prilejeme kokosove mlieko a 50ml vody a vymixujeme na hustu omacku. Tuto omacku vylejeme naspat do hrnca.

  3. 3

    Do omacky dame sosovicu (vodu, v ktorej bola namacana zlejeme prec), ocistenu a na male kusky nakrajanu mrkvu a prilejeme pohar vody (alebo podla potreby). Kari privedieme k varu, pridame garam masala. Varime, kym sosovica nie je makka, asi 15-20 minut a ked je sosovica makka, kari osolime. Horucu vodu mozete priliat podla potreby pocas varenia, ale dajte pozor, aby to nebolo prilis riedke.

  4. 4

    Podavame s ryzou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ááá, áno, hneď podľa názvu a obrázku som chcela aby toto bol tvoj recept... Ďakujem... páči sa mi.