Foto: methi
Postup
-
1
Z muky, soli a vody urobime nelepive cesto. Dame ho do misky a nechame odlezat pol hodiny. Cesto rozdelime na gulky. Gulocku rozvalkame na placku, ktoru potrieme ghee.
- 2
Prelozime placku na 1/2 a znova potrieme ghee.
- 3
Prelozime placku na 1/4 a znova vyvalkame na placku. Nesmieme valcekom prilis tlacit, lebo by sa nam zlepili vrstvy, ktore sme vytvorili tym, ze sme placku poprekladali a potreli ghee.
- 4
Rozpalime panvicu a placku dame opekat na stredne silny ohen. Ked sa zacne trosku nadvihat a zo spodu malicko hnedne, prevratime ju a potrieme ghee.
- 5
Hned zasa prevratime a potrieme ghee. Chvilku opekame do hneda a znova prevratime. Dopecieme a ulozime do utierky. Pokracujeme so zbytkom cesta rovnako.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne za recept, vlastne za dva, keďže placky som podávala ako prílohu k tvoju vynikajúcemu Murgh Makhani. To už robím opakovane.