
Moja malá chuťovka - Pikantné hrozno
Mám niekoľko zamilovaných chuťoviek a toto je jedna z nich. Povodný recept je od pána j. Satinského....

Koláč Umm Ali
Tento recept ma naučil robiť môj manžel. Je z egyptskej kuchyne a on ho strašne ma...

Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...

Kyslá kapusta zdravo konzervovaná-nesterilizovaná
Kyslú kapustu mám veľmi rada, ale tá pracná príprava okolo tej naloženej do suda, alebo keramického súdka...

Barania polievka s fazuľou
Fazuľu si namočte deň vopred. Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso blanšírujte...

Mashi - plnená kapusta trocha ináč
Pochádza z egyptskej kuchyni. Robíme ho väčšinou v zime, jeme to väčšinou samostatne alebo je...

Šafránový kuskus zapečený v paprike
Jednoduché, rýchle a zdravé jedlo, ktoré zaujme svojou exotickosťou, napriek jednoduchosti prípravy.

Výborný hubový šalát pani horárky
Výborný, odskúšaný recept, nestačil som ho odpisovať priateľom.

Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...

Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...

Medvedie labky bez múky
Medvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ...

Baraní paprikáš
Mäso očistíme a oparíme slanou octovou vodou. Potom ho dobre poumývame v studenej vode. Nakrájame...

Hummus
Na Blízkom východe som nikdy nebola, ale som rada, že vymysleli hummus. Jeden z...

Chilli con carne arabico
Kuchári všetkých krajín spojte sa! Presne tak som spojil mexický, stredoamerický a arabský priečinok s receptami...

Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

Šašlik (Шашлык)
Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...

Jarabica na červenom víne
Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...

Negresko
Toto je egyptský recept a je obľúbeným jedlom môjho muža, mojich detí a teraz už aj...

Polievka z jarabíc
Očistené a umyté jarabice vložíme do osolenej vody, okoreníme a uvaríme do polomäkka. Jarabice vyberieme,...

Pestré prúžky
Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky...

Pochúťka z kukurice
Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich...

Pikantná zelenina
Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu, mrkvu a cukiny olúpeme a nakrájame...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Zelená fazuľka v sladkokyslom náleve
Na dno pohárov dáme po 2 kolieska cibule. Potom 2 kolieska mrkvy, bobkový list a...

Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...

Ajvar
Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...

Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...

Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....

Zaváraný bulharský šalát
Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku,...