Medvedie labky bez múky

suelin - bez fotkysuelin, 17. novembra 2009

Medvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ktori inak muku nemozu. Je to trochu financne nakladna Zobraziť celý popisMedvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ktori inak muku nemozu. Je to trochu financne nakladna vec, ale stoji zato.

20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
250 g
3 ks
250 g
1/2 lyzicky
1 stipka
1 stipka
2 lyzice
1/2 citronu
100 g




Postup

  1. 1

    Cokoladu, mandle pomeleme alebo rozmixujeme najemno. Nie dlho, aby sa cokolada neroztopila.

  2. 2

    Bielky uslahame dotuha.

  3. 3

    Mndlovo-cokoladovu hmotu dame s cukrom, korenim, kakaom a citronovou korou do bielkoveho snehu. Dokladne premiesame, aby vzniklo pevne cesto.

  4. 4

    Z cesta robime gulocky vo velkosti vlasskeho orecha, obalime v krupicovom cukre a vtlacime do formicky na medvedie labky. Formicky musia byt taktiez vysypane cukrom, lebo labky nozom opatrne uvolnime a vyklopime na plech vylozeny papierom na pecenie. Nepecu sa vo formickach, ale povyklapane.

  5. 5

    Medvedie labky nechame ne plechu cez noc preschnut. Vdaka tomu sa labky pri peceni trochu nadvihnu.

  6. 6

    Trubu predhrejeme na 180 stupnov, labky pecieme 15 minut. Nechame vychladnut na mriezke a spodnu cast namacame do cok. polevy. Treba ich pri peceni stale sledovat, aby neprihoreli. Zvonka maju byt chrumkave a vnutri vlacne. Mozete mandle zamenit za lieskovce, alebo pol n na pol s mandlami.

Diskusia k receptu

marti777
vyzera to super urcite tym potesim svoju novu arabsku rodinku vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia