Medvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ktori inak muku nemozu. Je to trochu financne nakladna Zobraziť celý popisMedvedie labky bez muky peciem kazde Vianoce, su vynikajuce a mozu ich jest aj ludia, ktori inak muku nemozu. Je to trochu financne nakladna vec, ale stoji zato.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cokoladu, mandle pomeleme alebo rozmixujeme najemno. Nie dlho, aby sa cokolada neroztopila.
- 2
Bielky uslahame dotuha.
- 3
Mndlovo-cokoladovu hmotu dame s cukrom, korenim, kakaom a citronovou korou do bielkoveho snehu. Dokladne premiesame, aby vzniklo pevne cesto.
- 4
Z cesta robime gulocky vo velkosti vlasskeho orecha, obalime v krupicovom cukre a vtlacime do formicky na medvedie labky. Formicky musia byt taktiez vysypane cukrom, lebo labky nozom opatrne uvolnime a vyklopime na plech vylozeny papierom na pecenie. Nepecu sa vo formickach, ale povyklapane.
- 5
Medvedie labky nechame ne plechu cez noc preschnut. Vdaka tomu sa labky pri peceni trochu nadvihnu.
- 6
Trubu predhrejeme na 180 stupnov, labky pecieme 15 minut. Nechame vychladnut na mriezke a spodnu cast namacame do cok. polevy. Treba ich pri peceni stale sledovat, aby neprihoreli. Zvonka maju byt chrumkave a vnutri vlacne. Mozete mandle zamenit za lieskovce, alebo pol n na pol s mandlami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu