Kyslá kapusta zdravo konzervovaná-nesterilizovaná
Kyslú kapustu mám veľmi rada,ale tá pracná príprava okolo tej naloženej do suda,alebo keramického súdka a ešte ďalšia starostlivosť okolo nej mi vadila. Raz Zobraziť celý popisKyslú kapustu mám veľmi rada,ale tá pracná príprava okolo tej naloženej do suda,alebo keramického súdka a ešte ďalšia starostlivosť okolo nej mi vadila. Raz som našla jeden článok ako pripraviť kyslú kapustu v 7 dcl. pohároch bez sterilizácie.Vyskúšala som to a neľutujem.Keď chcem niečo variť z kyslej kapusty len zajdem do pivnice donesiem si pohár s kapustou a mám to bez problémov.
porcií
príprava
Postup
-
1
Z opláchnutej a očistenej kapusty vykrojíme hlúbik,kapustu nastrúhame na jemné prúžky.Dáme do veľkého hrnca a pridáme soľ zmiešanú s koreninami. Dôkladne premiešame a utláčame. Počkáme kým sa vytvori šťava.
- 2
Na spodok pohárov dáme plátok chrenu,plátok jablka a 4-5 zrniečok kukurice.Potom plníme poháre do 3/4 a tiež utláčame (napr.lyžicou) Kapustu musí prekrývať šťava .Ak nie je musíme pridať prevarenú vlažnú vodu. Pevne zavíčkujeme (nové víčka) a poháre poukladáme do plechu na pečenie,lebo v priebehu kysnutia spod víčka vytečie trochu šťavy. Zakryjeme dekou,aby poháre boli v tme a dáme na relatívne teplé miesto.
- 3
Po 10-12 dňoch odložíme na chladné miesto kde sa víčka vtiahnu. Na ktorých víčko nebude vtiahnuté použijeme skôr. Môže to byť kôli zlému uzavretiu,alebo že sme dali kapusty viac ako do 3/4. Takto zavarená kyslá kapustavydrží vo vynikajúcom stave do nasledujúcej sezóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu