Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria
Múku s droždím zmiešame, pridáme cukor a necháme odpočinúť 10 minút. Maslo rozpustíme v mlieku, ...
Tvarohové a nutellovo-banánové pečivo
Robila som dva druhy plnky. Jednu tvarohovú a druhú som dala Nutellu s banánom.
Pagáče a buchty z cukrovej repy s makom
Tento recept mám po starkej, nie je v ňom žiadne maslo, mlieko ani vajcia. To je všetko od čoho ostanú pagáče tvrdé....
Maková guba
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryštálový cukor a nadrobíme doň droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odstáť...
Škoricový kringel
Tento fantastický veniec z kysnutého cesta sa skvelo hodí k šálke kávy. Ak milujete vôňu škorice,...
Tvarohovo-citrónové koláče
Koláč je naozaj výborný. Je osviežujúci, ľahučký a chutný. Tento recept je ďalšou inšpiráciou...
Orechovo-vanilkový veniec
Výborný mäkučký a chutný veniec. Určite si na ňom pochutia tí, ktorí obľubujú orechové...
Pepřové rohlíky
Zase trochu jiné pečivo. Rohlíky hodně pepřové s kmínem jsou přímo fantastické. Tedy pro toho,...
Oškvarkovo-orechové pagáče
Robila som si poriadok v mojich receptoch. Tieto pagáče som robila ešte v minulom roku.
Vianočka s mandľami
Vianočka je pečivo, ktoré si doprajeme občas asi všetci. S týmto receptom sa vám určite vydarí a ani pletenie vianočky nie je také zložité ako sa na prvý pohľad môže zdať...
Štedrák ako závin
Recept na tento koláč je veľmi jednoduchý a dokáže ho upiecť každý začínajúci kuchár. Má štedrú...
Bezlepkové makové rožteky
Najmekše kiflice na svetu! Pod týmto názvom som našla rožky na YT, ktoré spievali krásou....
Šatôčky plnené tvarohom naslano
Recept som našla v časopise Chvíľka pre teba, č. 42/19. Keďže som nemala otvorenú...
Žemlička bao s bravčovým mäsom a guacamole
Bao žemle: Všetky suché suroviny zmiešame v mixéri s nadstavcom (miesič cesta), pomaly pridávame horúcu vodu a...
Rožky s makovou plnkou
Tento recept nie je na váhu, ale na hrnčeky. V recepte používam hrnček s...
Kynutá bábovka s kakaem
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí,...
Tradičné šišky netradične
Tradičné šišky môžete pripraviť aj trošku netradične, ak sa odvážite vyskúšať tento recept. Nemusíte sa...
Makové a orechové kysnuté koláčiky
Vyskúšala som ďalší výborný recept. Ukladám si ho medzi moje recepty a chcem sa oň s...
Celozrnný kváskový chlieb
Tento chlebík pečiem už veľa rokov, ustálila som sa na tomto recepte. U nás musí chlieb obsahovať rascu, tak to máme radi, a záleží nám aj na tom, aby bol celozrnný a aby sme mali šikovné krajce....
Bezlepkové cesnakové trojhranky
Kvások pripravíme z droždia, mlieka a cukru. Necháme nakvasiť na teplom mieste cca 10 minút....
Tvarohové buchty
Když má člověk diabetes tak jako na potvoru mívá chutě na sladké, i když to nesmí. Tak sem tam upeču něco tak, aby jsme si pochutnali a přitom moc nehřešili...
Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka
Kedysi, keď boli moje deti malé, pili mlieko Sunar, ktorý bol vhodný na pečenie...
Bezlepkové plnené štangle
Chutné sú aj samotné, prípadne môžete pripraviť cesnakový dresing alebo len kečup.
Bezlepkový škoricový chlebík
Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je...
Tvarohovo-čokoládové kysnuté koláče
Výborné ľahučké a dobré koláčiky plnené dvoma plnkami. Tvarohom a čokoládou.
Sýrové bochánky s uzeninou
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek kam vsypeme droždí, zalijeme...
Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta
Ľahučké, jemné voňavé pečivo :-) Je výborné na raňajky, na desiatu, samotné alebo aj...
Muránske buchty
Už som tu písala, že hľadám recept na tieto buchty, lebo som ich ochutnala, ...
Jablkovo-lekvárové koláče
Jemné, ľahučké jablkové koláče. Jedny z mojich najobľúbenejších :-)
Rýchly voňavý bylinkový posúch
Rýchly, jednoduchý posúch, ktorý zvládne aj začiatočník :-) Bez kysnutia, bez vaľkania a predsa s droždím....
Tradičné šišky netradične
Bez plnky, s plnkou alebo s farebnou polevou? Vyberte si variant, ktorý Vám najviac chutí!...
Bezlepkové celozrnné bagety
Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť...