Fantastické kokosové slimáky fotorecept
Foto: cesminaz
Jemné kysnuté cesto plnené vláčnou kokosovou plnkou v kombinácii s bielou čokoládou. Tieto koláče
si zamiluje každý, kto má kokos rád. Sú naozaj fantastické!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/08/fantasticke-kokosove-slimaky.html?m=1
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
3 PL |
|
200 g |
|
100 g |
|
cca 3 dl |
|
21 g čerstvé |
|
3 PL |
|
1/2 KL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
2-2,5 dl |
|
3 PL |
|
cca 2 dl |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
V jednej miske si najprv zmiešame hladkú múku, 3 kopcovitejšie PL kukuričnej múky, cukor a soľ. Následne pridáme dopoly tekuté maslo, jogurt a v 2 dl mlieku napučané droždie. Zvyšných cca 1 dl mlieka pridávame postupne počas vypracúvania cesta. Máme dostať polomäkké, ešte trochu lepkavé cesto. Cesto napokon pomocou trochy múky len napravíme do tvaru bochníka. Miesiť ho netreba. Poprášime vrch trochou múky a necháme kysnúť cca 40 minút na teplejšom mieste.
-
2
Kým cesto kysne, pripravíme všetko potrebné na plnku. Použiť môžete hocijakú bielu čokoládu podľa chuti. Smotanu na šľahanie som použila nesladenú. Čo sa týka práškového cukru, si môže dať každý podľa chuti. Ale povedala by som, že cca 2 dl ho tam treba, aby bola plnka ozaj sladká :-) lebo len čokoláda mu dostatok sladkosti nedodá.
-
3
Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika hrúbky cca 7 mm. Natrieme ho dobre kokosovým olejom a následne posypeme kokosom. Na kokos dáme zo 2 hrste práškového cukru (alebo podľla chuti) a nakoniec navrch nožom na tenko nakrájame obe čokolády.
-
4
Cesto zľahka stočíme do závinu a ostrým nožom pokrájame na 2 prsty hrubé kúsky (slimáky). Poukladáme ich na plech s papierom trocha ďalej od seba a každý slimák popolievame s 3 PL smotany na šľahanie. To aby bola plnka vláčnejšia a aj chuťovo bude cesto naozaj oveľa lepšie ;-P Koláče dáme ihneď piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180 °C na cca 25-30 minút. Treba si to pre istotu sledovať, lebo každá rúra pečie trochu inak.
-
5
A tu sú už krásne upečené koláče, ktoré nádherne rozvoniavajú!!!
-
6
Sú ľahučké, mäkké a rozplývajú sa v ústach ;-) Odporúčam vyskúšať, sú naozaj fantastické!!! Chuť kokosu a rozpustenej bielej čokolády v kombinácii so šľahačkovou smotanou je jednoducho báječná ;-D Prajem dobrú chuť!
-
7
Viac mojich receptov nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com
stole
:-)) myslíš dokopy?? Aj mňa čaká zaváranie, tiež máme už stále viac a viac paradajok a papriky. Idem robit lečo a Tavu. Robievam každoročne 2-3 dávky, aj s mäsom aj bez :-) Mäso sa dá pridať aj neskôr pri konzumovaní po flaške. U nás idú najviac tieto 2 jedlá :-) S Tavou je trocha viac práce, ale oplatí sa.
Krásná práce, šikovné ruky a vřelé srdce, plné lásky! Díky za všechny tvé recepty, milá Cesmínko!
Dakujem krásne @Haji zlatá za tvoje milé slová :-) Ty vždy len chváliš! Pozdravujem a prajem krásny den ;-P
Když je co pochválit, pochválím. Ale umím i to druhé, když nic, tak si někdy šťouchnu, když si nemůžu pomoct. Tvoje recepty chválím, o tom žádná! Kdo umí, ten umí, tomu patří čest a sláva!! Krásný víkend, milá Cesmínko!
:-) ano @Haji na každý jeden slimák 3pl šlahačkovej smotany :-)
Děkuji za odpověď, už je mi to jasné. Jsi milá a trpělivá! Hezký pozdní večer!
Marienka zlatá, tak prečo si hned nekúpila aj ten strúhaný kokos ? :-) To ti neviem povedat či je aj tá múka dobrá do plnky :-/ Ja to nepoznám, takže neviem aké to s tým bude. Musíš sa sama rozhodnúť.. Pekný den :-)
Uz som kúpila dnes aj strúhaný kokos, takže už mi nič nebráni v realizácii fantastického koláčika. Ďakujem za rýchlu odpoveď.
To je super, že máš už všetky potrebné suroviny :-) Potom sa mi ozvi s výsledkom. Pekný den!
Pani cesminaz mam pár otazok k tomuto receptu:
- co robí Ta kukurična múka v ceste?
- prečo netreba miesiť toto cesto. Niektoré kvasnicové cesta sa dlhšie miesta a aj prekladajú niekoľko krat. Prečo nie toto cesto?
Dopredu dakujem za Vašu odpoved .
Dakujem/ Olga
Zdravím milá Olga🙂 Prepáč, ale nemala som čas skôr odpovedať. Takže...
Cesto sa nemiesi preto, lebo je to dosť mäkké a lepkavé cesto a preto sa len upraví do bochníka. Aby si toto cesto vedela vymiesiť, by si potrebovala podsypávať viac múky aby sa ti nelepilo a tým pádom by si vlastne už zmenila konzistenciu cesta a aj vlastne by to potom ovplivnilo aj výsledok upečeného cesta-jeho konzistencie🙂 Kukuričná múka cesto urobí vzdušnejším, takým lahším. A aj kvôli tej kukuričnej múke sa musí cesto vypracovať len na mäkké a lepivé, lebo tá kukuričná múka pri pečení vlastne trocha napuchne a tú nadbytočnú vlahu z cesta vpije. Tým pádom bude cesto ešte lahšie a vzdušnejšie než len čisto z hladkej múky🙂 Výsledok je potom jemné cesto s trochou krehkosti a zostane také aj na druhý deň😉 Som si istá, že vám koláče budú chutiť, ja mám tieto koláče velmi rada.Dúfam, že sa mi po skúške ozveš. Pekne pozdravujem.