
Celozrnné žemle cez noc
Cesto dám kysnúť cez noc a ráno z neho potom pečiem čerstvé žemličky na raňajky....

Apolenkin cesnekáč so slaninkou
Moja maminka Apolenka zo Slávnického Podhoria nám vždy urobí radosť so svojim "cesnekáčom"...

Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások: V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...

Buchty so slivkovým lekvárom
Keď som priniesla do práce nanukové rezy, kolega podal sťažnosť, že dlho nebolo nič kysnuté, lebo on najradšej také......

Orechovo-čokoládový pletenec
Cesto: Vo veľkej mise zmiešame múky, soľ a cukor. Pridáme maslo izbovej teploty, droždie,...

Plnené tekvicové šišky
Vyprážané tekvicové šišky plnené jemným krémom z Philadelphie stvorené pre toto chladné obdobie.

Domáce rožky a kaiserky
Viem, že tu je už dosť receptov na domáce pečivo, ale aj tak vám dám...

Kysnuté rožky s nivou a párkami
Jednoducho toto sa oplatí vyskúšať. Plnené rožky vhodné na cesty, deťom do školy, na...

Domáci chlebík s kôprom v tvare kvetu
Voňavý chlebík pre milovníkov kôpru v tvare kvetu. Jednotlivé "lupene" sa ľahko oddeľujú.

Roládky s kyslou kapustou
Kyslá kapusta je zdravou a často používanou potravinou....

Jogurtové langoše
Vyhľadávaná pochúťka na trhoch, v stánkoch rýchleho občerstvenia, milujú ich všetci, veľkí aj malí....

Jednoduchá pšenično-ražná kvásková tehlička
Dlho som zvažovala pridať sem tento môj obľúbený a často používaný recept....

Langoše
Zarobíme si kvások: 200 ml vlažné mlieko, 1 polievková lyžica hladkej múky, trocha cukru a...

Bryndzové pagáčiky
Moje ďalšie bryndzové pagáčiky. Sú veľmi dobré, preto si recept sem ukladám.

Domáce kváskové žemle
Tieto žemle sú z tuhšieho pšeničného kvásku, ktorý sa zvykne nazývať aj "lievito madre"....

Kysnutý marhuľový koláč s tvarohom a mrveničkou
Milovníkov kysnutých koláčov poteší tentoraz dobrota s ovocím a tvarohom.

Škoricové rolky na štýl cinnabon
Tento recept je moja nová závislosť. Sú úžasné mäkké, voňavé, maslové... Proste mňam....

Kysnuté záviny troch chutí
Pre milovníkov kysnutých koláčov, cesto s pridaním sušeného mlieka. Veľká dobrota, ktorá poteší...

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...

Pravý valašský frgál
Je to moravský koláč, ale nie tak neznámy na Slovensku ako koláč, makovník... Ja...

Škoricové slimáky, ktoré pripraví aj amatér
Moje prvé škoricové slimáky, ktoré chutili výborne. Podľa postupu ich zvládneš urobiť aj ty :)...

Parené buchty
Určite každý už skúšal robiť buchty na pare a všade nájdete rôzne recepty....