Domáce rožky
Domáce rožky

Domáce rožky

martyneza - bez fotkymartyneza, 3. októbra 2020
Domáce rožky
Foto: martyneza
12 ks
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

550 g
50 g
200 ml
110 ml
42 g
1 ČL
2 ČL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru, mlieka a štipky múky si spravíme kvások tak, že mlieko zohrejeme, pridáme rozdrobené droždie a cukor. Premiešame a vrch jemne posypeme múkou. Necháme nakysnúť.

  2. 2

    Do misky navážime zvyšné suroviny, pridáme kvások a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť.

    Domáce rožky  - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 12 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky.

    Domáce rožky  - obrázok 3
  4. 4

    Každú jednu guľôčku vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a stočíme.

    Domáce rožky  - obrázok 4
  5. 5

    Kraje zastrčíme dovnútra a rožok rukami jemne vyvaľkáme, aby bola rovnaká hrúbka ako na koncoch tak aj v strede rožka.

    Domáce rožky  - obrázok 5
  6. 6

    Ukladáme na plech vystlaný papierom spojom smerom nadol, aby sa pri pečení rožky neotvorili. Necháme podkysnúť kým sa nahreje rúra.

    Domáce rožky  - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme pri teplote 220 °C cca 15 minút. Záleží od rúry.

    Domáce rožky  - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení som rožky dala preč z plechu a oddelila som ich od seba. Dobrú chuť 😊

    Domáce rožky  - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Chlieb a pečivo, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu