Foto: inustek
Zdroj: bonvivani.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Potom cesto rozdelíme na 12 častí. Každú spracujeme do guľky. Guľku rozvaľkáme natenko, ale nie až do konca. Od tej hrubšej časti zvinieme do tvaru rožka a ručne vygúľame natenko. Rožky ohneme a uložíme na plech. Necháme skoro hodinu podkysnúť.
- 3
Rúru predohrejeme na 220 stupňov. Pred pečením rožky potrieme slaným mliekom a posypeme rascou a hrubozrnnou soľou. Vložíme ich do rúry, ihneď znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 20 - 30 minút. Po upečení ich preložíme na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.
- 4
Dobrú chuť!
Tiež slané rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Každá rúra je iná, pečte tak dlho, ako uznáte za vhodné.
Prosím? Urážate ma! Samozrejme, že som ich piekla! Nebudem sa predsa pýšiť cudzím perím!
V pôvodnom recepte je 1 PL cukru, tak som dala, myslím však, že nabudúce bude stačiť aj 1 ČL