Slané rožky
Slané rožky

Pivné rožky

inustek - fotkainustek, 10. augusta 2020
Pivné rožky
Foto: inustek


Zdroj: bonvivani.sk

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
200 ml
1 PL
20 g čerstvé
2 ČL
1 PL
Na potretie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Potom cesto rozdelíme na 12 častí. Každú spracujeme do guľky. Guľku rozvaľkáme natenko, ale nie až do konca. Od tej hrubšej časti zvinieme do tvaru rožka a ručne vygúľame natenko. Rožky ohneme a uložíme na plech. Necháme skoro hodinu podkysnúť.

  3. 3

    Rúru predohrejeme na 220 stupňov. Pred pečením rožky potrieme slaným mliekom a posypeme rascou a hrubozrnnou soľou. Vložíme ich do rúry, ihneď znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 20 - 30 minút. Po upečení ich preložíme na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.

  4. 4

    Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Chlieb a pečivo, Lacné jedlá, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu

smejkad
Tak mi prebehlo mysľou, či tieto konkrétne rožky reálne upiekla a odfotila inustek...
inustek
@smejkad (11.8.2020 05:55)
Prosím? Urážate ma! Samozrejme, že som ich piekla! Nebudem sa predsa pýšiť cudzím perím!
paradis1
Páčia sa mi, práve som zamiesil cesto, len sa mi zdá, že cukru by mala byť 1čl a nie 1pl.
inustek
@paradis1 (11.8.2020 11:01)
V pôvodnom recepte je 1 PL cukru, tak som dala, myslím však, že nabudúce bude stačiť aj 1 ČL