Slané rožky
Slané rožky

Pivné rožky

inustek - fotkainustek, 10. augusta 2020
Pivné rožky
Foto: inustek


Zdroj: bonvivani.sk

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
200 ml
1 PL
20 g čerstvé
2 ČL
1 PL
Na potretie:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Potom cesto rozdelíme na 12 častí. Každú spracujeme do guľky. Guľku rozvaľkáme natenko, ale nie až do konca. Od tej hrubšej časti zvinieme do tvaru rožka a ručne vygúľame natenko. Rožky ohneme a uložíme na plech. Necháme skoro hodinu podkysnúť.

  3. 3

    Rúru predohrejeme na 220 stupňov. Pred pečením rožky potrieme slaným mliekom a posypeme rascou a hrubozrnnou soľou. Vložíme ich do rúry, ihneď znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 20 - 30 minút. Po upečení ich preložíme na mriežku, aby sa odparili aj zo spodu a ostali chrumkavé.

  4. 4

    Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Chlieb a pečivo, Lacné jedlá, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu