Bezlepkové pražské koláče
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 350 g |
|
| 170 g |
|
| 130 ml |
|
| 4 PL |
|
| 2,5 PL |
|
| 1 ks |
|
| 21 g |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 350 ml |
|
| 150 ml |
|
| 2 PL |
|
| Mrvenička: | |
| 70 g |
|
| 40 g |
|
| 40 g |
|
| Okrem toho: | |
| (na podsypanie) |
|
| (na potretie) |
|
Postup
-
1
Zmiešaním teplého mlieka, droždia a 1 KL cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút napeniť. Do kuchynského robota vložíme všetky ostatné suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste cca 60 minút.
- 2
Na pomúčenej doske rozdelíme vykysnuté cesto na 8 častí (každá časť cca 100 g). Všetkých 8 častí vypracujeme na bochníčky a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Spojením všetkých surovín ručne pripravíme mrveničku. Z každého bochníka rukou spravíme placku, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme pripravenou mrveničkou. Necháme 45 minút kysnúť.
- 4
Krém si pripravíme odobratím 3 PL z mlieka, v ktorých rozmiešame kukuričný škrob. Zvyšné mlieko, maslo, vanilínový a práškový cukor privedieme do varu. Potom pridáme zriedený kukuričný škrob a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu spojíme s vyšľahanou šľahačkou a vymiešame hustý krém.
- 5
Rúru si predhrejeme na 180 °C a vykysnuté koláče pečieme cca 20 minút. Upečené koláče necháme vychladnúť, pozdĺžne prekrojíme a naplníme pripraveným krémom.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu