Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Bezlepkové pražské koláče

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 14. októbra 2020. Komerčný recept.
8
porcií
160 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
170 g
130 ml
4 PL
2,5 PL
1 ks
21 g
štipka
Krém:
1 bal.
1 PL
350 ml
150 ml
2 PL
Mrvenička:
70 g
40 g
40 g
Okrem toho:
 (na podsypanie)
 (na potretie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešaním teplého mlieka, droždia a 1 KL cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút napeniť. Do kuchynského robota vložíme všetky ostatné suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste cca 60 minút.

  2. 2

    Na pomúčenej doske rozdelíme vykysnuté cesto na 8 častí (každá časť cca 100 g). Všetkých 8 častí vypracujeme na bochníčky a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Spojením všetkých surovín ručne pripravíme mrveničku. Z každého bochníka rukou spravíme placku, potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme pripravenou mrveničkou. Necháme 45 minút kysnúť.

  4. 4

    Krém si pripravíme odobratím 3 PL z mlieka, v ktorých rozmiešame kukuričný škrob. Zvyšné mlieko, maslo, vanilínový a práškový cukor privedieme do varu. Potom pridáme zriedený kukuričný škrob a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu spojíme s vyšľahanou šľahačkou a vymiešame hustý krém.

  5. 5

    Rúru si predhrejeme na 180 °C a vykysnuté koláče pečieme cca 20 minút. Upečené koláče necháme vychladnúť, pozdĺžne prekrojíme a naplníme pripraveným krémom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre