Môj zemiakový chlieb
Počas prvej vlny COVID 19, mi moje deti kúpili domácu pekáreň. Tak som začala piecť chlieb. Najprv kváskový, ražno-pšeničný. Potom obyčajný pšeničný. Pri veľkom Zobraziť celý popisPočas prvej vlny COVID 19, mi moje deti kúpili domácu pekáreň. Tak som začala piecť chlieb. Najprv kváskový, ražno-pšeničný. Potom obyčajný pšeničný. Pri veľkom upratovaní som našla zmes BASK zemiakové cesto. Zamiešala som so pšeničnou múkou a na moje prekvapenie som spravila celkom jedlý chlebík.
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
V kompótovej miske zmiešam droždie s cukrom a s 35 ml teplej vody a odložím bokom.
- 2
Do pekárničky začnem dávkovať soľ, olej, 350 ml teplej vody, pšeničnú múku zmiešanú so zmesou na zemiakové cesto. Nakoniec pridám droždie z misky.
- 3
Pekárničku nastavím na program miesenia s kysnutím.
- 4
Po ukončení programu cesto vyložím na múkou posypanú dosku a ručne opatrne vyformujem bochník. Jenskú misu (3-5 l veľkosť) vyložím papierom na pečenie, posypem múkou a sem preložím bochník. Zakryjem vrchnákom misy a nechám 60 minút kysnúť pri izbovej teplote.
- 5
Po uplynutí doby kysnutia vložím zakrytú jenskú misu s cestom do rúry vyhriatej na 230 °C. Prvých 10 minút pečiem chlebík zakrytý v miske. Po 10 minútach odstránim vrchnák z misy a pečiem ďalej na 230 °C ďalších 20 minút. Potom chlieb vyberiem z rúry a aj z misky. Odstránim papier na pečenie a hotový chlieb dám vychladnúť na rošt. Vrch chleba za horúca natriem studenou vodou.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu