Slivkový koláč
Slivkový koláč

Slivkový koláč so škoricovou posýpkou

anemarka - fotkaanemarka, 20. septembra 2020
Slivkový koláč so škoricovou posýpkou
Foto: anemarka

Obdobie dozrievania sliviek práve vrcholí a preto som sa rozhodla upiecť niečo práve z tohto sladučkého a zdravého ovocia.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
260 g
štipka
60 g
1/2 bal. (Dr.Oetker)
1 ČL
100 ml
4 PL
1 ks
Posýpka:
4 PL
1 PL
1 ČL
1 PL
Ovocie:
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Polohrubú múku preosejeme a zmiešame so soľou a s práškovým cukrom.

  2. 2

    V inej miske si zmiešame vlažné mlieko s cukrom a droždím. Necháme nakysnúť. Vylejeme do múky, pridáme zvyšné suroviny na cesto a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte aspoň 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech (ja som použila papier na pečenie).

  3. 3

    Na cesto rozložíme slivky nakrájané na tenšie mesiačiky. Ovocie posypeme posýpkou pripravenou zmiešaním múky, cukru, škorice a masla.

    Slivkový koláč so škoricovou posýpkou - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút a máme hotovo :)

    Slivkový koláč so škoricovou posýpkou - obrázok 4

Diskusia k receptu


Jeden komentár