Slivkový koláč so škoricovou posýpkou
Foto: anemarka
Obdobie dozrievania sliviek práve vrcholí a preto som sa rozhodla upiecť niečo práve z tohto sladučkého a zdravého ovocia.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
260 g |
|
štipka |
|
60 g |
|
1/2 bal. (Dr.Oetker) |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
Posýpka: | |
4 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
Ovocie: | |
5 ks |
|
Postup
-
1
Polohrubú múku preosejeme a zmiešame so soľou a s práškovým cukrom.
- 2
V inej miske si zmiešame vlažné mlieko s cukrom a droždím. Necháme nakysnúť. Vylejeme do múky, pridáme zvyšné suroviny na cesto a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte aspoň 30 minút. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech (ja som použila papier na pečenie).
- 3
Na cesto rozložíme slivky nakrájané na tenšie mesiačiky. Ovocie posypeme posýpkou pripravenou zmiešaním múky, cukru, škorice a masla.
- 4
Pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút a máme hotovo :)
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu