Bezlepkový orechový závin
Foto: potravinarskavyrobaliana
20
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180-190 °C
na 180-190 °C
Suroviny
300 g |
|
250 ml vlažné |
|
50 g |
|
15 g čerstvé |
|
50 g (alebo olej, bravčová masť) |
|
Plnka: | |
200 g mleté |
|
5 PL |
|
50 ml |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Pri príprave cesta postupujeme podľa návodu na obale Bakery mix: Kysnuté koláče. Na záver po zmiešaní všetkých surovín pridáme rozpustené maslo alebo olej, prípadne masť. Cesto krátko premiesime a necháme vykysnúť cca 20 minút.
- 2
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, rovnomerne polejeme olejom a posypeme plnkou z mletých orechov a cukru. Stočíme do závinu a preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech. Jemne potrieme olejom a prikryté fóliou necháme 15-20 minút podkysnúť.
- 3
Orechový závin pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 15-20 minút pri 180-190 °C dozlatista. Horúci závin môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.
Tiež orechový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu