Bezlepkový orechový závin
Bezlepkový orechový závin

Bezlepkový orechový závin

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 5. októbra 2020. Komerčný recept.
20
porcií
90 minút
príprava
15-20 minút
na 180-190 °C

Suroviny

300 g
250 ml vlažné
50 g
15 g čerstvé
50 g (alebo olej, bravčová masť)
Plnka:
200 g mleté
5 PL
50 ml
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pri príprave cesta postupujeme podľa návodu na obale Bakery mix: Kysnuté koláče. Na záver po zmiešaní všetkých surovín pridáme rozpustené maslo alebo olej, prípadne masť. Cesto krátko premiesime a necháme vykysnúť cca 20 minút.

  2. 2

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, rovnomerne polejeme olejom a posypeme plnkou z mletých orechov a cukru. Stočíme do závinu a preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech. Jemne potrieme olejom a prikryté fóliou necháme 15-20 minút podkysnúť.

  3. 3

    Orechový závin pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 15-20 minút pri 180-190 °C dozlatista. Horúci závin môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre