Kapustové krokety
Kapustové krokety

Kapustové krokety s fialovými zemiakmi fotorecept

Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 10. januára 2020
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
100 g
150 ml
20-30 g
160 g (huby)
50 ml
Krokety:
200 g
200 g
50 ml
40 g
30 g
35 ml
5 g
2 ks
100 g
3 ks
120 g nasekané
Konfitovaný cesnak:
12 strúčikov
150 ml
3 g
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý hrášok, smotanu, okoreníme bielym korením a zahustíme Solamylom.

    Kapustové krokety s fialovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krokety: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú červenú kapustu, podlejeme vínom, pridáme brusnice, cukor, soľ a korenie. Podľa potreby podlejeme vodou a varíme, kým kapusta nezmäkne a tekutina sa úplne neodparí. Uvarenú kapustu rozmixujeme na hladkú hmotu a dáme vychladiť. V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode fialové zemiaky domäkka. Hotové scedíme, vymixujeme a necháme vychladiť. Obidve vychladené hmoty zmiešame, potom pridáme vajíčka, múku a podľa potreby osolíme a okoreníme.

    Kapustové krokety s fialovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z hmoty tvarujeme krokety, ktoré namáčame do vymiešaných bielkov s posekanými pistáciami. Krokety opečieme zľahka pri nízkej teplote na oleji, aby sa nespálili a dopekáme v rúre pri 145 °C asi 10 minút.

  4. 4

    Kuriatka orestujeme na panvici s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nakrájaný tymian.

    Kapustové krokety s fialovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Konfitovaný cesnak: Cesnak zalejeme olivovým olejom, pridáme tymian, rozmarín a korenie. Všetko potom konfitujeme pri 60 °C domäkka.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre