Výborne chutia a sú aj vzhľadové na oko.
44
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml vlažná |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 4 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 700 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 50 g |
|
| 157 g (1 bal.) |
|
| Ozdoba: | |
|
|
|
| 2 bal. |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s kakaom práškom do pečiva a kávou. Nakoniec zľahka primiešane sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto pečieme na plechu 30x40 cm pri 200 °C 30 minút. Upečený korpus potrieme lekvárom.
- 2
Krém: Z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding, ktorý prikrytý fóliou necháme vychladnúť. Smotanu spolu so stužovačom vyšľaháme do polotuha, primiešame puding a rozomleté Oreo sušienky.
- 3
Stuhnutý zákusok nakrájame na trojuholníky, ozdobíme šľahačkou a polovičkami Oreo sušienok.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Korpus je našľahaný a nadýchaný, ak sa dáva pozor na teplotu pečenia. 🎂
Krém je lahodný, ale môže byť trochu mäkší a menej stabilný pri krájaní. 🫠
Celková sladkosť je vyššia a bez kyslejšieho lekváru chýba výraznejší kontrast. 🍬
Oreo sušienky v kréme môžu sfarbiť náplň do šeda a zmäknúť. ⚫
Na krátkodobé servírovanie vyzerajú rezy veľmi dobre, no skladovaním strácajú vzhľad. 📉
Celkovo ide o chutný dezert s pár technickými detailami, ktoré stoja za korekciu. ✅✨