Tieto rezy sú vynikajúce pre milovníkov kávy.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml |
|
| štipka |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Plnka: | |
| 700 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. svetlé |
|
| 200 ml uvarená |
|
| podľa chuti |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme penu, do ktorej pridáme olej, minerálku, múku premiešanú s práškom do pečiva a cappuccinom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do cesta. Pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Plech 30x40 cm.
- 2
Upečený korpus potrieme lekvárom.
- 3
Z mlieka cukru a pudingového prášku uvaríme puding, Necháme vychladnúť prikrytý potravinovou fóliou. Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku, do ktorej primiešame puding. Krém rozdelíme na 2 časti. Do druhej primiešame cappuccino kávu.
- 4
Biely krém natrieme na lekvár, potom naukladáme BeBe sušienky namáčané v káve a natrieme cappuccino krémom. Ozdobíme strúhanou čokoládou a trubičkami.
Tiež kávový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Použitie nadýchaného korpusu, pudingovo-šľahačkového krému a BeBe sušienok vytvára príjemnú, viacvrstvovú textúru. 🥄
Dekorácia čokoládou a trubičkami pôsobí vizuálne lákavo a esteticky dopĺňa dezert. 🍫
Rizikom je príliš vysoká sladkosť a možnosť, že sušienky nasiaknu príliš veľa tekutiny, čo môže spôsobiť rozmočenie a problémy pri krájaní. 💧
Postup je väčšinou správny, ale treba dbať na vychladenie pudingu a stuhnutie krému, inak vrstvy stratia tvar. ❄️
Celkovo je to chutný a atraktívny dezert, vhodný na väčšie oslavy, s jemnými vylepšeniami pri textúre a sladkosti môže byť perfektný. 🌟